Villanyautó töltés: már elérhető a Lidl eCharge alkalmazás

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-13, 11:21

Az áruházlánc töltőoszlopainál most még nem kell fizetni az áramért.

Az androidos és az iOS-es felhasználók számára is elérhetővé vált a Lidl eCharge alkalmazás, amelyet a magyar villanyautósok az alkalmazás áruházak egyikéből tölthetnek le.

Lidl e-autó töltő

A Lidl eCharge néven futó applikáció térképes keresőjében a zöld pontok az áruházlánc már működő elektromosautó-töltőpontjait jelölik, míg a szürke pontok a még építés alatt álló töltőoszlopokra mutatnak. A tapasztalatok szerint a teljes átállás még nem történt meg, egyes töltőoszlopoknál még automatikusan elindul a töltés a kábel csatlakoztatás után, de vannak már olyan töltőoszlopok, ahol a töltés elindítása az applikáció használatához van kötve. Ami egységes, hogy a Lidl töltőpontjain ingyenes a töltés, ha kell hozzá telefonos applikáció, ha nem (ez persze később még változhat).

Az egyes aljzatok beazonosítása az oszlopokon elhelyezett QR-kódok segítségével történik. Az üzemeltetést a BE.Energised GmbH végzi, ez a cég tartja karban a magyarországi Ionity töltőket is (néhány másik töltőoszloppal egyetemben). A BE.Energised GmbH által üzemeltetett töltőoszlopoknak van egy közös jellemzőjük: nagyjából 100 kWh-nak megfelelő töltési díjat zárolnak az alkalmazáshoz rendelt bankkártyán a töltés megkezdése előtt.

A Lidl elektromosautó-töltőiről az e-mobility.lidl.hu oldalon lehet majd bővebben tájékozódni, miután az illetékesek feltöltik tartalommal az egyes menüpontokat. Egyelőre tehát a tervezett árazás sem ismert.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Szürke BMW két keréken
2020. május 27.
A veszélyhelyzet és a különleges jogrendi állapot is megszűnhet hamarosan.
Tankoló pisztoly a sofőr kezében
2020. október 16.
Érdekes adatokat közölt a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ).

További hírek