csütörtök - 2023. szeptember 28.
26 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Villanyos SUV-val készül a Volkswagen 2023-ra

2020. február 19. | 16:20

Az ID elektromos modellcsaládba egy 4x4-es típus érkezik majd.

A Volkswagen wolfsburgi tervezőközpontjában csak „Ruggdzz” projektként emlegetik azt az elektromos SUV modellt, amelyet az ID modellcsaládban mutatnak majd be néhány éven belül. Az új elképzelés szerint a Volkswagen egy „időtálló ID-modellpalettát hoz majd létre, amely olyan minőséget és stílust képvisel, mint korábban a Beetle tett azt.”

A hamarosan bemutatkozó BMW iX3 és a Mercedes EQB riválisának szánt SUV olyan modellek mellé érkezik majd, mint a hasonló méretű, 4600 mm körüli tengelytávval rendelkező Volkswagen ID 4. Ez utóbbi egyébként ID Crozz koncepcióként mutatkozott be, a júniusi Detroiti Autószalonon pedig a nagyközönség is megtekintheti.

Az évtized közepére a Volkswagen egy 30 modellből álló SUV kínálattal számol, amelybe 2023 magasságában érkezhet a fent említett 4x4-es elektromos hobbiterepjáró. Ebből a modellből egy hosszított tengelytávú, 7 üléses verzió is kilátásban van, melyet főleg a kínai és az amerikai piacra szánnak. A gyártó MEB elektromos platformja ad majd alapot ennek is, így a költségeket valamelyest vissza tudják szorítani. Túl sok adatot eddig nem közöltek, az viszont biztos, hogy tengelyenként egy elektromotorral teszik majd összkerékhajtásúvá a járművet. A konszernen belül lehet még Seat és Škoda megfelelője is az új villanyautónak a jövőben.

Karácsonyék visszahoznák a kerékbilincselést a budapesti utakon 11 éves rekord született a hazai lízingpiacon 2019-ben

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!