Visszaestek a BMW és a Volkswagen eladási mutatói 2020-ban

Közzétéve:
2021-01-13, 15:51

A vezető autógyártókat sem kímélte a gazdasági visszaesés.

A korlátozások következtében bekövetkezett gazdasági visszaesés az autóipart és annak szereplőit is érzékenyen érintette. A Volkswagen és a BMW 2020-as eladási mutatói is visszaestek.

BMW oldalról

A VW keddi beszámolója alapján ők 5,3 millió járművet értékesítettek tavaly, ami 15 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. A különféle országokban bevezetett korlátozások miatt ugyanis számos autókereskedésnek is zárva kellett tartania, ami nem tett jót az eladási mutatóknak. A Volkswagen teljesítménye tavaly decemberben felfelé ívelő tendenciát mutatott: 19,5%-os emelkedés Nyugat-Európában, valamint 14,7%-os javulás Észak-Amerikában. Mindeközben a VW elektromos autói iránti kereslet 158%-kal növekedett 2020-ban.

„Szeretnénk piacvezetővé válni az akkumulátoros elektromos járművek terén. Elég jól haladunk a kitűzött cél elérése felé” - nyilatkozta Ralf Brandstätter, a Volkswagen vezérigazgatója.

Ami a 2020-as számok területi megoszlását illeti, a VW eladási mutatói 23,4%-os zuhanást produkáltak Nyugat-Európában, 17,1%-os esést Észak-Amerikában, a legalacsonyabb mértékű csökkenés pedig Kínában jelentkezett, ott 9,9%-kal romlottak az adatok.

A COVID-19 kapcsán hozott intézkedések hatásai a luxusmárkákat sem kímélték. A BMW elmondása szerint 2020-ban 8,4%-kal estek vissza az eladási mutatók. A negyedik negyedévben azonba nőtt a vásárlói kereslet, valamelyest szépítve ezzel a korábbi gyengébb időszak eredményein. A BMW összességében több mint 2,3 millió járművet értékesített világszerte.

„Erős utolsó negyedévvel zártunk, így ismét mi vagyunk az első helyen a globális prémium szegmensben” - fogalmazott Pieter Nota, a BMW igazgatótanácsának tagja.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Volkswagen ID.4 GTX szemből, menet közben
2021. április 29.
480 kilométeres hatótáv és 6,2 másodperces 0-100-as sprint a VW első sportos EV-jétől.
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek