2021. december 06. | 13:39

Szerdán kiderül, mit lépnek erre a piaci szereplők.

Szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken, mégpedig jelentős mértékben. A 95-ös benzin ára bruttó 15 forinttal, a gázolaj ára pedig bruttó 10 forinttal mérséklődik a hét közepén. Ez a változás a töltőállomások kiskereskedelmi áraiban is éreztetheti hatását.

A 15 és 10 forintos csökkenés után nem elképzelhetetlen, hogy a forgalmasabb kutakon is bemehet 480 forint alá a 95-ös benzin és az adalékoktól mentes gázolaj ára. Ezt már a múltkor is pedzegettük, de igazán nagy változás nem történt, bár az Auchan már akkor is olcsóbban kínálta az üzemanyagot, mint a legnagyobb forgalmazók (MOL, Shell, OMV).

Mivel kristálygömbünk nincs, nem tudjuk megmondani, hogy valójában mi fog történni szerdán. Egészen biztos, hogy most nagy matekozás indul, nagyon érdekes lesz látni, hogy ki és mennyivel mer kevesebbet mondani a 480 forintos hatósági benzinárnál. Aki nem reagál, az akár komoly veszteségeket is elszenvedhet, hiszen az autósok többsége oda megy tankolni, ahol az ugyanolyan minőségű termékhez olcsóbban is hozzájuthat.

Aki teheti, annak érdemes tehát a tankolással várni még két napot, szerdán pedig ajánlott körbenézni, hol mennyiért kínálják az üzemanyagot. Vélhetően az autópályák mentén aligha fognak a 480 forintos hatósági ár alá menni jelentős mértékben, de a többi töltőállomáson jelentős eltérések mutatkozhatnak majd az üzemanyagok árképzésének tekintetében.