kedd - 2022. november 29.
2 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Volán 7,3 milliárd forintért vett buszokat

2020. december 22. | 14:13

Háromtengelyes, csuklós járművekről van szó.

A MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. szállíthat 72 autóbuszt a Volánnak, mégpedig nettó 7 milliárd 344 millió forintért. Ezt a Volánbusz Közlekedési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A becsült ellenérték ettől valamennyivel kevesebb, 7 milliárd 221 millió forint volt. A kért új buszok elővárosi kivitelű, háromtengelyes, csuklós járművek, tájékoztatott a Volán. A közbeszerzésen nyerő cégnek egy éven belül le kell szállítania az autóbuszokat, amelyekre még meg is kötötték a szerződést. A tenderen a MAN-on kívül az EvoBus Hungária Kereskedelmi Kft. és az Inter Traction Electrics Kft. indult közös ajánlattevőként, a  török Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.ª pedig egyedüliként nevezett a közbeszerzésen.

A magyarországi buszállomány talán legidősebb szegmense a helyközi, elővárosi csuklósoké, számos régióban közlekednek még Ikarus 280-asok a nagyvárosok környékén. Utoljára 2008-ban vásárolt új helyközi csuklós buszokat a társaság, akkor Volvo 7700A modelleket újított be a vállalat, valamint az elmúlt években használt csuklósokkal frissítette állományát a Volánbusz (és jogelődjei).

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!