kedd - 2022. szeptember 27.
11 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Citroën XM Break 2.0 16V (1997) - Tesztvideó

Bertone karosszéria, a legmodernebb elektronikák és a legendás hidropneumatikus futómű. Ezeket mind kínálta a maga korában a Citroën XM, mégis bukás lett a típus.

A szép eladási számokat produkáló CX-nek második generációt szeretett volna a Citroën, de az akkor éppen megalakuló PSA-konszern – azon belül a Peugeot – behúzta a kéziféket. Egy új modellen kezdtek el dolgozni, ami alapjaiban osztozhatott a konszerntárs modelljeivel. 1989-re megszületett az XM, ami nagyon felkapott lett, és sikerre volt ítélve. A korai gondok miatt aztán bebukott és negyed annyi készült belőle, mint az előd CX-ből, vagy a még öregebb DS-ből.

Mára teljesen presztízsét vesztette, szinte fillérekért dobálják őket, de az idő megszépítette. Ugyan még kis teret nyer a veterános piacon, de a szebb darabok árcédulája millió forint fölé rúg. Barnabás XM-je még nem tart itt, sőt, bőven lesz vele munka, viszont szereti és a végcél a gyári állapot. Mi mindenesetre szurkolunk neki, és ha érdekel a különleges autója, nézd meg a videónkat a 24 éves XM Break modellről.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!