Mitől olyan sikeres a Mitsubishi Outlander PHEV? - Tesztvideó

Kozma Ádám
Közzétéve:
2021-02-20, 06:50

Legújabb videónkban két Mitsubishi Outlander PHEV tulaj mesél a típus használati tapasztalatairól.

Legújabb használtautó-tesztünkben egy olyan konnektoros hibrid SUV-t mutatnak be tulajdonosaik, ami messze az egyik legsikeresebb konstrukció a szegmensben. Szilárd és Zsolt nem ismerték egymást, teljesen más munkakörben dolgoznak, azonban az autó felhasználásának körülményei hasonlóak. Városban dolgoznak, jellemzően napi 40 km-nél többet nem utaznak a hétköznapokon, de olykor elutaznak nagyobb távokra a családdal, ami miatt szükség van a helykínálatra.

A Mitshubishi Outlander PHEV modellek nem ismeretlen darabjai a magyarországi utcaképek, bár az utakon futkározó példányok legnagyobb része nem Magyarországon lett először forgalomba helyezve. Az autó egyértelműen nagy sikert arat kishazánk használtautó-piacán, aminek oka egyrészt a típus megbízhatóságában keresendő. A másik szempont, hogy nagy számban tudták értékesíteni a nyugat európai piacon, aminek nemzetközi összeladásai bőven átlépték a 150 ezres darabszámot.

Az itthoni használt példányok nagy része Hollandiából érkezett, ahol az új hibridre vonatkozó kedvezmények kívánatossá tették, azonban használtként jobban megéri exportra értékesíteni.

Használt autóról lévén szó, az ember önkénytelenül is bizalmatlankodva ad ki 4-8 millió forintot rá, de a tapasztalatok meglepően megbízhatónak mutatják. Persze, mint minden autó ez sem felel meg mindenkinek, mivel a 12 kWh-s akkupakkal szerelt Outlander nem kifejezetten a takarékos autópályázás mintapéldánya, viszont ha valóban konnektoros hibridként kezelik, akkor nagyon költséghatékony városi autó lehet, amivel alkalomadtán az egész családot el lehet vinni nyaralni is.

A közösségi médiának hála a típus hazai rajongói összetartó csoportba tömörültek, és vállalkozó kedvű tulajdonosok egymás között osztják meg használati tapasztalataikat, így tudják, hogy mikre érdemes odafigyelni: első gátlók porvédőjének elhasználódása, hátsó elektromotorok gumibakjának elhasználódása, akkumulátor állapot, ne adj isten a tekert órák lebuktatása.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2020. december 21.
2020-ban sem tétlenkedett videós stábunk, következzen a 15 kedvenc!
Suzuki Waku
2019. október 04.
Egyelőre semmi értelmük, de legalább jól néznek ki.

További hírek