A kétezres évek elején, amikor az amúgy is aranyos Ford Ka testvérmodelljeiként bemutatták a StreetKa/SportKa párost, egy kicsit mindenki megtorpant. A közönséget az olaszok által megálmodott formavilág sokkolta, a szaksajtót pedig az, hogy mennyire átkozottul jó autók lettek.

A formavilág engem is meggyőzött, a média ajnározása pedig csak tovább erősítette bennem a vágyat, hogy kell egy StreetKa. Ha ma valaki ilyen autót venne, biztosan a SportKára beszélném rá, mert száz kilóval könnyebb, ami ilyen méretben már sokat számít. Viszont aki vágyik a kabriózás élményére, és nem finnyás egy kis huzatra, az nyugodtan csapjon le egy StreetKára. Nem kell félni a különleges alkatrészektől, mert nincsenek, minden Ford, csak ez-az más modellekből származik.

Aki ilyet akar venni, az még most kezdje el összetologatni a rávalót, mert ezek az autók már drágulnak. A maguk korában pokoli drágák voltak, most viszont elérkeztek a mélypontra, innen már csak drágábbak lesznek. Nem véletlen, az emberek elkezdték felfedezni ezeket a típusokat, és ha megnézed a videót, te is rájössz, hogy miért.