Titkos tipp, ha olcsó élményautót akarsz: Ford StreetKa 1.6 2003 - Tesztvideó

Sturcz Bertalan
Közzétéve:
2021-01-30, 08:00

Ha szeretnél egy olcsó kétüléses roadstert, de unod már a Mazda MX-5-öt és nem bízol a Fiat Barchettában, akkor a Ford StreetKa lesz a te autód.

A kétezres évek elején, amikor az amúgy is aranyos Ford Ka testvérmodelljeiként bemutatták a StreetKa/SportKa párost, egy kicsit mindenki megtorpant. A közönséget az olaszok által megálmodott formavilág sokkolta, a szaksajtót pedig az, hogy mennyire átkozottul jó autók lettek.

A formavilág engem is meggyőzött, a média ajnározása pedig csak tovább erősítette bennem a vágyat, hogy kell egy StreetKa. Ha ma valaki ilyen autót venne, biztosan a SportKára beszélném rá, mert száz kilóval könnyebb, ami ilyen méretben már sokat számít. Viszont aki vágyik a kabriózás élményére, és nem finnyás egy kis huzatra, az nyugodtan csapjon le egy StreetKára. Nem kell félni a különleges alkatrészektől, mert nincsenek, minden Ford, csak ez-az más modellekből származik.

Aki ilyet akar venni, az még most kezdje el összetologatni a rávalót, mert ezek az autók már drágulnak. A maguk korában pokoli drágák voltak, most viszont elérkeztek a mélypontra, innen már csak drágábbak lesznek. Nem véletlen, az emberek elkezdték felfedezni ezeket a típusokat, és ha megnézed a videót, te is rájössz, hogy miért.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
1965 Mercury M-100, piros, pickup, elölnézet, oldalnézet, jobbról, RM Sotheby’s
2019. december 26.
1965-ben a Mercury kanadai divíziója bemutatta a 4. generációs M-100-as pickup átdolgozott változatát. A kistehert csak Kanadában értékesítették, ami sokban egyezett a vele kortárs Ford F-100-assal

További hírek