2023. március 15. | 16:05

Chevrolet Corvette C5

Következő

Ez az Amcsi gép Németországból érkezett az AMTS-re 2021-ben, Stefan Fritz jóvoltából. Ráadásul ez egy igazi Tribute autó, hiszen a tulajdonosa kedvenc zenekara, a német Böhse Onkelz előtt tiszteleg a kocsival.

Corvette
Kép: Carstyling

Ami elsőre feltűnhet, hogy még az eleve széles Corvette-hez képest is széles ez a kasztni. Nem téved a szemed, oldalanként 17 centivel szélesítették ki hátul egy Wittera szettel. A karbon-üvegszál keverékű kittel így a teljes szélesség 2,23 méter lett.

Lamborghini-stílusú ajtókat kapott, alatta pedig Schmidt Revolution felnik láthatók, elöl 9x19, hátul pedig 13x20 méretben. A kocsit KW állítható futóművel lehet közelebb engedni az úthoz, a hatásos fékteljesítményről pedig egy Brembo rendszer gondoskodik.

A géptető alatt természetesen egy V8 dolgozik, a tulaj elmondása szerint 510 lóerővel és 670 Nm csúcsnyomatékkal bír az LS blokk. A hangélményhez pedig egy Supersprint kipufogórendszer járul hozzá.

Belül mindent bőr borít, a csomagteret pedig a hangrendszer tölti ki mélynyomókkal és erősítőkkel. Az airbrush motívumokkal sem spóroltak, ez nem mindenkinek jön be, de Stefant ez valószínűleg egyáltalán nem érdeklni. 17 éve van meg neki az autó, így egy igazi szerelemről beszélhetünk. Ezen a linken az autó adatlapját is megnézheted, képgalériával.

Következő