Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
kedd - 2023. december 05.
-0.5 °C
enyhe havazás
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

2030-ig megérkezhet a Polestar első karbonsemleges autója

2021. április 08. | 09:47

A svéd-kínai vállalat Polestar 0 projektjének ez az alapvető célja.

2030-ig létrehozná az első, igazán karbonsemleges autót a Polestar. A kínai Geely tulajdonában lévő svéd vállalat éves értékelésében ezt tűzte ki a következő évtized legfontosabb céljaként. A Polestar szakértők véleményére hivatkozva úgy véli, hogy a faültetések nem jelentenek fenntartható megoldást a problémára, hiszen az erdők tűzvész áldozatául eshetnek.

„A környezetszennyezés fatelepítésekkel történő ellensúlyozása nem jelent valódi megoldást. Ahhoz, hogy teljesen karbonsemleges járművet gyárthassunk, a ma ismert lehetőségeinken túl kell keresgélnünk. Fel kell tennünk a fontos kérdéseket, fejlesztenünk kell és megvizsgálni minden létező technológiát” – fogalmazott Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója.

Egyelőre nem teljesen világos, hogyan szeretnék elérni a céljukat, a Polestar 0 névre keresztelt projekt mindenesetre jelentős hatással lesz a gyártási folyamatokra.

„Mi elektromos autókat gyártunk, így nem kell aggódnunk a belső égésű motorok szennyező hatásai miatt. ám a feladatunk ezzel nem ért véget. A jövőben azon fogunk dolgozni, hogy a károsanyag-kibocsátást eltüntessük a gyártási folyamatainkból. Izgalmas és történelmileg fontos időszak ez az autógyártók számára. Fel kell ismernünk a lehetőséget, most tehetünk igazán a környezetvédelemért” – tette hozzá Fredrika Klarén, a Polestar fenntarthatóságért felelős vezetője.

A svéd vállalat az élelmiszeriparban és a divat világában használt fenntarthatósági nyilatkozatok kiadására készül, mely a gyártó teljes kínálatára hatással lesz.

„A fogyasztók tehetnek a legtöbbet a fenntartható társadalom kialakításához. Ehhez meg kell adnunk a megfelelő eszközöket, és megalapozott, etikus döntéseket kell hoznunk. A Polestar 2 modell ma még ökológiai lábnyomot hagyva kerül ki a gyárakból, 2030-ra szeretnénk elérni a teljesen karbonsemleges állapotot” – mondta Thomas Ingenlath.

A Polestar tavaly ősszel komoly bajba került, hiszen szoftverhibák miatt több mint 2 ezer Polestar 2 modellt kellett visszahívni. A vállalat a problémák ellenére továbbra is versenybe szállna a Teslával, ehhez azonban fejlesztésekre és befektetésekre lesz szüksége.

Elektromos autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!

A biciklisek kérésére megszűnhet a kötelező kerékpárút-használat Sosem volt még ennyire idős a magyar személyautó-állomány

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!