2021. november 04. | 12:04

A 2021.40-es frissítés egyéb finomságokat is tartalmaz.

Azok a Tesla-tulajdonosok, akik a Spotify alternatívájára vágynak, örülhetnek: az Elon Musk cége által gyártott villanyautókban mostantól a Tidal streaming szolgáltatás is elérhető.

Az alkalmazás a Tesla által kiadott 2021.40-es szoftverfrissítéssel válik elérhetővé, amely most jelent meg az Egyesült Államokban. A frissítés számos új funkciót tartalmaz, de a legjelentősebb újításnak a Tidal integrációja tekinthető. A zenei streaming szolgáltatás elindítására a Média menüben van lehetőség egy regisztrációt követően. A TIDAL lejátszási listákat vagy albumokat kiváló minőségű hanggal hallgathatja meg az, aki csatlakozik a Wi-Fi-hez, és a kiválasztott tartalomnál megnyomja a letöltés gombot.

Az autógyártó már most is többféle média streaming opciót kínál a járműveihez, ezek között a Spotify a fő zenei alkalmazás. A rapper Jay-Z által 2015-ben megvásárolt Tidal az egyik legkevesebb előfizetéssel rendelkező zenei streaming szolgáltatás, de azzal különbözteti meg magát a konkurenciától, hogy a többi szolgáltatásnál jobb hangminőséget kínál. A Tidal mögött a Square áll, amelyet Jack Dorsey, a Twitter társalapítója és a Tesla vezérigazgatójának, Elon Musknak a barátja irányít. Dorsey-nak talán köze lehetett ahhoz, hogy a Tesla most integrálta a Tidalt a járműveibe.

A 2021.40-es frissítés több más fejlesztést is tartalmaz, a Tesla-tulajok mostantól engedélyezhetik az elülső jégtelenítést és fenntarthatják a klíma beállításait a jég és hó eltakarításakor. Ehhez a ventilátor ikonra kell koppintani, majd ki kell választani a Keep Climate On (klíma bekapcsolva tartása) lehetőséget parkolás közben. A Tesla mindezeken felül a Traffic-Aware Cruise Control aktiválásakor megjelenő csengőhang hozzáadását Kínán kívül más piacokra is kiterjesztette.

A Tesla korábban nyomás alá került Kínában, mivel a hírek szerint vissza kellett hívnia „az összes Kínába szállított autót”, de a „visszahívás” valójában csak egy szoftverfrissítést takart, amely a tempomat csengőhangjának hozzáadására szolgált.

Az autóban elérhető oktatóprogramokat is hozzáadták, és a "brit angolt" hivatalos nyelvvé tették. A szoftverfrissítésben néhány járműspecifikus funkció is található, például az új, felfrissített Model S és Model X modellben javult az aktív zajszűrés.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Král Ádám (adam.kral@mahzrt.hu), és Luczek Dávid (david.luczek@mahzrt.hu) készséggel állnak rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.