hétfő - 2022. november 28.
3.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Bombaüzletet kötött a villanyautókat gyártó Polestar

2022. április 05. | 15:47

Ezt mondja az elemző.

A svéd Polestar elektromosautó-gyártó szerződést kötött a Hertz nevű amerikai autókölcsönző óriáscéggel, amely így akár 65 000 új akkumulátoros járművel bővítheti a flottáját. Az ötéves kontraktus révén több mint 3 milliárd dollárral gyarapodhat a Polestar vagyona.

Az autókölcsönző cégek általában jelentős árengedményeket követelnek az autógyártóktól, azonban a Hertz állítólag nem ragaszkodott ehhez. A most megkötött szerződés több mint 3 milliárd dollárnyi potenciális bevételt jelent a svéd startup számára, mondta el az ügyre rálátó forrás az Automotive Newsnak.

A Hertz megrendelése több mint kétszerese a Polestar tavaly globális eladási számának (29 000 jármű). A Volvo almárkájának azonban ambiciózus tervei vannak, 2025-re elérné az évi 290 000 darabos eladást, 2023-ban pedig már szeretne nullszaldós lenni. Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója szerint a Hertz-üzlet nem változtatja meg az idei évre vonatkozó értékesítési prognózisokat.

Polestar
Fotó: Polestar

Tyson Jominy, a J.D. Power adat- és elemzési alelnöke „korszakalkotó pillanatnak” nevezte a bizniszt a Polestar szemszögéből, az ugyanis anyagi szempontból jócskán meglöki a cég szekerét, plusz komoly hírverést generál a feltörekvő márka számára.

Azzal, hogy a Polestar a járműveit egy autókölcsönző flottában helyezi el, nagyon jó marketinglehetőséget teremt magának, ez a lépés ugyanis lehetővé teszi az emberek számára, hogy kipróbálják a terméket. Így nem kell milliókat költeni a különböző reklámkampányokra.

A Hertz flottájában lévő Polestar járműveket végül az autógyártó használt autós programjába áramoltatják át, és a cég kiskereskedelmi hálózatán keresztül kínálják majd később eladásra. Ami a másik oldalt illeti, a Hertz 2021 októberében 100 000 Teslát rendelt – ez volt az első jele annak, hogy villanyosítani kívánja a flottáját. 

A vállalat kezdetben a négyajtós Polestar 2 fastbacket fogja megrendelni, amely 2020-ban került forgalomba. A szedánok idén tavasszal lesznek bérelhetőek a Hertz európai telephelyein, majd 2022 végén Észak-Amerika és Ausztrália következik. A Herzt egyébként 2020-ban csődöt jelentett a járvány miatti korlátozások negatív hatásainak következtében.

Jövőre a Polestar egy Porsche Cayenne méretű crossovert szeretne piacra dobni. Az Egyesült Államokban és Kínában gyártott Polestar 3 egy új, teljesen elektromos platformon alapul, amelyet a Volvo a következő generációs elektromos járművek számára fejlesztett ki.

Nyitókép forrása: Polestar

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!