2022. június 02. | 14:25

A változásokhoz új logó is dukál.

Ahogy arról márciusban beszámoltunk, szerzői jogvédelemre vonatkozó kérelmet nyújtott be a General Motors a Buick márka logójának egyszerűsített változatát illetően. A friss hírek szerint az amerikai gyártó újítása zöld utat kapott, ezzel együtt azt is megtudhattuk, hogy 2024-ben érkezhet a vállalat első tisztán elektromos autója. A jövőben a villanyosított modelleket az Electra név alatt fogják értékesíteni, tisztelegve ezzel a Buick történelme előtt.

„A Buick márka elkötelezett a környezettudatos jövő mellett, ennek értelmében 2030-ra tisztán elektromos gyártóvá szeretnénk válni. Az új logó, az Electra sorozat és az új dizájn mentén kívánjuk átalakítani megjelenésünket” – mondta Duncan Aldred, a Buick globális alelnöke.

A Buick új emblémájából eltűnik a köralak, helyett három, függőlegesen elhelyezett pajzsot láthatunk majd. A logó már a következő évben legyártott Buick modellen bemutatkozhat a nagyközönség előtt. Az emblémán kívül az amerikai vállalat újfajta színpalettát és az eddigiektől eltérő marketing filozófiát ígér a következő időszakra.

Buick logó
Kép: Buick

A modern kor követelményeinek megfelelően a Buick az online funkciók kihasználásának terén is új stratégiát alkalmazna. Az amerikai márka minden új autójához hároméves OnStar és Connected Services Premium Plan előfizetés jár majd az Egyesült Államokban.

A General Motors anyavállalat 2035-től már csak villanyautót tervez gyártani. A GM 2,55 millió járművet adott el az Egyesült Államokban a 2020-as esztendőben, ám ezek közül csupán körülbelül 20 ezer volt tisztán elektromos meghajtású. A General Motors vezetősége azonban már novemberben bejelentette, szeretnének e tekintetben változásokat, ezért 20 milliárd dollárról 27 milliárd dollárra növelik a következő 5 évben az elektromos autókra és az önvezető gépjárművek fejlesztésére szánt pénzösszeget.

Nyitókép: Buick