péntek - 2023. június 02.
21.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 574 Ft
100 626 Ft
D 555 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Dacia Loganból készül az új elektromos Lada

2022. augusztus 08. | 15:17

Elképzelhető, hogy az e-Largus jövőre megérkezhet az utakra.

Az elektrifikáció minden autógyártó számára elkerülhetetlen, ezért késve bár, de a Lada is megmutatott néhány részletet hamarosan érkező elektromos autójából.

Az orosz-ukrán háború kezdete óta az AvtoVAZ komoly gyártási és szállítási nehézségekkel küzd, ám ennek ellenére újra kezdték a Granta gyártását ABS, légzsák és egyéb biztonsági berendezések nélkül. Most úgy tűnik villanyautós projektjük is megindult, ahol ismerős formákra bukkanhatunk, ugyanis az előző generációs Dacia Logan adja az alapot. A 2004-ben bemutatott, B0-s Renault-Dacia platformot szabják tehát át, az akkucsomag a padlóba kerül, a gyorstöltés elérhető lesz CCS csatlakozón keresztül.

Egyelőre technikai információkat nem közöltek, de annyit lehet tudni, hogy öt- és hétüléses kivitelben és kisteherszállítóként is elérhető lesz az e-Largus, ráadásul optimistán 400 kilométeres hatótávot ígérnek. Jövőre megkezdik a modell tesztelését.

Kaphatok-e obszcén szót formáló új magyar rendszámot? F1: Elégedett az Alfa Romeo azzal a versenyzőjével, aki kilenced annyi pontot szerzett, mint a másik

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!