2021. december 14. | 11:29

A szériapéldányok gyártása 2022 végén kezdődhet meg.

A Tesla még a koronavírus-járvány kirobbanása előtt mutatta be a Cybertruck modellt, de hosszú ideig csak egyetlen prototípus jött szembe az emberrel a járművel foglalkozó cikkekben. Most viszont videóra vettek egy új prototípust, ami eléggé szembetűnő változásokon ment át az őskonstrukcióhoz képest.

Nemrég írtunk arról, hogy tovább csúszik a Tesla Cybertruck gyártása, mivel egyrészt még nem fejeződött be a texasi Gigafactory építése, másfelől pedig az amerikai cégeket is hátráltatják az egyes félvezető chipek esetén tapasztalható beszállítói nehézségek.

A béta fázis kapujában toporgó projekt tehát késedelmeket szenved, de így legalább van idejük a mérnököknek arra, hogy további finomhangolásokat végezzenek el. Most felkerült a netre egy videó, amiben a Tesla Cybertruck legújabb prototípusa látható. A Chile Al100 néven futó YouTube videós megreptetett egy drónt a Tesla fremonti gyára fölött, közben kiszúrta az üzem mögötti tesztpályán köröző új prototípust.

A pickup vadonatújnak tűnik, a frissített dizájn részét képezi a hatalmas szélvédőtörlő. A Tesla kifejlesztett egy elektromágneses ablaktörlő rendszert, amely egyetlen lapátból áll, a pletykák szerint a Cybertruck lesz az első Tesla jármű, amely megkapja az új technológiát.

Az itt látható ablaktörlő – a méretét leszámítva – nem üt el a hagyományostól. Ettől még simán benne van, hogy a tesztek végén ez eltűnik a behemótról. Ami még feltűnő, hogy az új Cybertruck oldalsó tükrökkel is rendelkezik – a legelső prototípus esetében ezek alkalmazása fel sem merült. A Tesla ugyanis azt tervezte, hogy azok helyett belső szenzorokra hagyatkozik, amennyiben a szabályozás ezt lehetővé teszi, egyelőre azonban ez az elképzelés szóba sem jöhet.

Úgy fest, a Tesla a Cybertruck első világítását is frissítette, a fényszórók között, középen, három kisebb lámpa bukkant fel. Eredetileg egy hosszú fényszórócsíkkal volt ellátva a jármű, ami futurisztikusabb megjelenést kölcsönzött neki. Egyesek szerint a hasznos rakodótér is kisebb lett, de ezt nyilán nehéz megmondani méretarányos összehasonlítás nélkül. Az első és hátsó lökhárítók is változáson mentek át az eredeti koncepcióhoz képest, hogy jobban megfeleljenek a szabályozásnak.

A Tesla tervei szerint a Cybertruck 2022 végére kerülhet gyártásba a texasi Gigafactoryban.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Král Ádám (adam.kral@mahzrt.hu), és Luczek Dávid (david.luczek@mahzrt.hu) készséggel állnak rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.