Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 09.
-1 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 573 Ft
100 634 Ft
D 593 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Egyszerre három városi villanyautót is fejleszt a Volkswagen-csoport

2022. május 11. | 11:55

A Volkswagen, a Škoda és a Cupra elektromos autójának gyártása 2025-ben kezdődik.

Herbert Diess, a Volkswagen-csoport vezérigazgatója elárulta, jól haladnak a VW új, Polo méretű elektromos autójának fejlesztésével, valamint a Škoda és Cupra márkák saját változatainak elkészítésével.

A konszern a Twitteren tett közzé kedvcsináló képeket a három belépőszintű, tisztán elektromos autóról, amelyek gyártása 2025-ben kezdődik Spanyolországban. A terveken olyan autók láthatók, amelyek ötvözik a SUV dizájn és a hagyományos hatchback formaterv stílusjegyeit.

Diess elmondta, az új elektromos autó nagyjából 4 méter hosszú lesz, szinte ugyanakkora méretű, mint a Polo, vagy a T-Cross. Bár a szakember szerint a nagyobb járművek több profitot hoznak a cég számára, azonban most elérkezettnek látják az időt, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek a kisebb autókra. A Volkswagen azt is elárulta, hogy a három új modell ára várhatóan 20 és 25 ezer euró (aktuális árfolyamon átváltva 7,6-9,5 millió forint) között lesz.

A most közzétett vázlaton egy letisztultabb dizájn látható, mint a tavaly szeptemberi Münheni Autószalonon bemutatott ID.Life koncepció. A szögletes, retró stílusú tanulmány fogadtatása nem a várakozások szerint alakult, ezért ezúttal egy lényegesen modernebb, a fiatalabb vásárlók számára vonzóbb megjelenéssel próbálkoznak.

Volkswagen ID.Life koncepció
Kép: Volkswagen

A Volkswagen villanyautója a konszern MEB elektromos platformjának rövidebb verziójára fog épülni, és mivel belépőszintű modellről van szó, minden bizonnyal ID.1 néven kerül majd piacra.

A múlt hét folyamán Diess bejelentette, hogy 10 milliárd eurót költenek a konszern spanyolországi gyárainak fejlesztésére, illetve egy 40 gigawattórás éves kapacitással rendelkező akkumulátorgyár létrehozására Saguntóban. Itt készülnek majd 2026-tól az akkumulátorok a Seat Martorellben és a Volkswagen Pamplonában gyártott villanyautói számára.

Nyitókép: Volkswagen

Az FIA-val dacoló Hamilton üzeni: Legközelebb már négy karórát veszek fel! Egy komplett család életét tönkretette a figyelmetlenül vezető kamionos

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!