szerda - 2023. szeptember 27.
19 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Energiatakarékos módban is használható az új elektromos Fiat 500

2021. április 23. | 23:04

Az okoseszközökből ismert funkció akkor lép életbe, amikor az akkumulátor hatótávolsága 50 kilométer alá esik.

Az okostelefonoknál ismert energiakímélő funkcióval örvendezteti meg a Fiat az új elektromos 500-as modell tulajdonosait. Az innovatív kiegészítő automatikusan működésbe lép, amikor az autó akkumulátorának hatótávolsága 50 kilométer alá esik. A rendszer ilyenkor csökkenti az energiafelhasználást, valamint a sebességet is 80 km/h-ban maximalizálja.

A hatékonyabb működés érdekében az energiakímélő mód a motorfékes lassítást részesíti előnyben, mivel az 30 százalékkal több töltöttséget takarít meg, mint a hagyományos fékezés. A szoftver kikapcsolja a klímát, valamint az ülés-, szélvédő- és tükörfűtést is.

A funkció kikapcsolásához elegendő, ha a sofőr egy másik menetmódba kapcsol, vagy elég erősen a gázpedálra lép. A Normál módban az új Fiat 500 korlátozások nélkül működik, Range üzemmódban pedig optimalizálja az akkumulátor működését, felső sebességhatár megszabása nélkül.

Amennyiben a Fiat 500 akkumulátora a lemerülés közelébe kerül, elegendő csupán 5 percre feldugni a töltőre, hogy 50 kilométer plusz hatótávolságot kapjunk. A 80 százalékos feltöltés – gyorstöltő használatával – 35 perc alatt érhető el. A jármű 320 kilométert képes megtenni váltakozó sebességgel teljesített szakaszon, a tisztán városi hatótávolsága pedig elérheti a 400 kilométert.

„Az energiakímélő üzemmód remélhetőleg újabb meggyőző érvként hat annak, aki az első elektromos autójának megvásárlásán gondolkozik. Ha az akkumulátor a lemerülés közelébe kerül, mindössze 5 perc töltéssel 50 kilométer plusz hatótávolságot érhetünk el. A rövidebb várakozási idő is növelheti a villanyautók vonzerőjét” – mondta Greg Taylor, a Fiat amerikai országos vezetője.

Ha belerúgsz a kerekébe, akkor is beindul: Volkswagen Transporter T3 Westfalia (1989) - VIDEÓ 2030-tól a Cadillac is tisztán elektromos márkává válik

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!