2021. november 24. | 14:20

Felár ellenében a hét üléses kivitel is megrendelhető.

Megkezdődik a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában készülő EQB forgalmazása, a modell indulóára 23 470 000 forint. A teljesen elektromos modell alaphelyzetben ötszemélyes kialakítású, de felár ellenében hét üléssel is rendelhető, közölte a német autógyártó. A kecskeméti Mercedes-gyárban készülő autó kezdetben kétféle hajtáslánccal lesz elérhető.

A beszálló szinten a 228 lóerős EQB 300 4MATIC (23 470 000 Ft) található, amit a 292 lóerős EQB 350 4MATIC (24 552 000 Ft) követ. A modellhez egy évig ingyenesen jár a Mercedes me Charge szolgáltatás, amely az ügyfelek számára több mint 600 000 töltőponthoz kínál hozzáférést, integrált fizetési funkcióval és egyszerű számlázással.

Az érékesítés megkezdése után korlátozott ideig az EQB is elérhető limitált Edition 1 kiadásban. Ezt választva a Night csomag és az AMG Line felszereltségek mellett a 20 colos AMG könnyűfém keréktárcsák is elérhetővé válnak. Az Edition 1 utasterében kék színű CYBER CUT díszítéssel ellátott Neva-szürke bőrkárpitozás várja az utasokat.

Az EQB esetében az alábbi opcionális felszereltségek és csomagok állnak rendelkezésre:

  • Harmadik üléssor két különálló üléssel. A biztonsági felszerelések között megtalálhatók a hátsó fejtámlák, az övfeszítővel ellátott biztonsági övek, az överő-határoló, illetve a függönylégzsák, amely egészen a harmadik üléssorig hátranyúlik.
  • Az Advanced csomagot választva a sofőr előtt a két 10,25 colos képernyő összeolvadásából jön létre a szélesvásznú Widescreen Cockpit. A vezető életét a Tükör csomag és a tolatókamerával ellátott Parkolás csomag teszi könnyebbé.
  • Az Advanced Plus csomag további kényelmi extrákkal bővíti az Advance csomagot, ide értve a KEYLESS-GO kulcs nélküli rendszert, a kétzónás automata klímát, a prémium audiorendszert és a vezeték nélküli telefontöltést.
  • Az intelligens vezetési segédrendszerek kibővített funkciókkal fokozzák a modell biztonságát.

Az EQB az első magyar sorozatgyártású teljesen elektromos jármű, amely a konnektoros hibrid hajtásláncokkal felszerelt CLA és CLA Shooting Brake, illetve a konnektoros hibrid A-osztály gyártási portfólióját egészíti ki. Utóbbi a németországi Rastattban található gyár mellett hazánkban is készül.

Most pedig nézzétek meg az EQA-ról készült tesztünket!

Mercedes-Benz