Megkezdődik a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában készülő EQB forgalmazása, a modell indulóára 23 470 000 forint. A teljesen elektromos modell alaphelyzetben ötszemélyes kialakítású, de felár ellenében hét üléssel is rendelhető, közölte a német autógyártó. A kecskeméti Mercedes-gyárban készülő autó kezdetben kétféle hajtáslánccal lesz elérhető.

A beszálló szinten a 228 lóerős EQB 300 4MATIC (23 470 000 Ft) található, amit a 292 lóerős EQB 350 4MATIC (24 552 000 Ft) követ. A modellhez egy évig ingyenesen jár a Mercedes me Charge szolgáltatás, amely az ügyfelek számára több mint 600 000 töltőponthoz kínál hozzáférést, integrált fizetési funkcióval és egyszerű számlázással.


Fotó: Mercedes-Benz Hungária Kft.

Az érékesítés megkezdése után korlátozott ideig az EQB is elérhető limitált Edition 1 kiadásban. Ezt választva a Night csomag és az AMG Line felszereltségek mellett a 20 colos AMG könnyűfém keréktárcsák is elérhetővé válnak. Az Edition 1 utasterében kék színű CYBER CUT díszítéssel ellátott Neva-szürke bőrkárpitozás várja az utasokat.

Az EQB esetében az alábbi opcionális felszereltségek és csomagok állnak rendelkezésre:

  • Harmadik üléssor két különálló üléssel. A biztonsági felszerelések között megtalálhatók a hátsó fejtámlák, az övfeszítővel ellátott biztonsági övek, az överő-határoló, illetve a függönylégzsák, amely egészen a harmadik üléssorig hátranyúlik.
  • Az Advanced csomagot választva a sofőr előtt a két 10,25 colos képernyő összeolvadásából jön létre a szélesvásznú Widescreen Cockpit. A vezető életét a Tükör csomag és a tolatókamerával ellátott Parkolás csomag teszi könnyebbé.
  • Az Advanced Plus csomag további kényelmi extrákkal bővíti az Advance csomagot, ide értve a KEYLESS-GO kulcs nélküli rendszert, a kétzónás automata klímát, a prémium audiorendszert és a vezeték nélküli telefontöltést.
  • Az intelligens vezetési segédrendszerek kibővített funkciókkal fokozzák a modell biztonságát.

Az EQB az első magyar sorozatgyártású teljesen elektromos jármű, amely a konnektoros hibrid hajtásláncokkal felszerelt CLA és CLA Shooting Brake, illetve a konnektoros hibrid A-osztály gyártási portfólióját egészíti ki. Utóbbi a németországi Rastattban található gyár mellett hazánkban is készül.

Most pedig nézzétek meg az EQA-ról készült tesztünket!