2022. május 10. | 17:59

A környező országokban is hasonló emelkedést eredményezett az energiaárak drágulása.

A globális energiaár-emelkedésnek köszönhetően Magyarország legtöbb töltőpontot üzemeltető szolgáltatója, a Mobiliti úgy döntött, hogy a mai naptól 10-35 százalékos mértékben növeli töltési díjait. A Mobiliti által kiadott közleményéből kiderül, hogy már dolgoznak az előfizetéses díjcsomagok átalakításán is. Ehhez figyelembe veszik a felhasználók visszajelzéseit. Az alábbi táblázatban szereplő, 2022. május 10-től érvényes listaárakból kupon vásárlásával, vagyis előre feltöltött egyenleggel 8 százalékos kedvezményt kapnak az ügyfelek.

Mobiliti töltési díjszabás

A mostani áremelkedés hasonló a környező országokban tapasztalható dráguláshoz. Románia legnagyobb szolgáltatója decemberben 37 százalékkal emelte az AC és 27 százalékkal a DC töltés díját. Márciustól a GreenWay Szlovákiában 10-20 százalékkal növelte a töltés árát. Emellett a ZSE Drive oszlopain a DC töltés esetében – díjcsomagtól és töltési teljesítménytől függően – minimum 34 százalékos drágulással kell számolni, az AC töltés tekintetében pedig több mint a duplájára növekedett a töltés díja a havidíjas előfizetőknek.

A MOL Plugee április 1-től mintegy 11 százalékkal emelte az árait Magyarországon, illetve a szomszédos országokban. Április 26-tól 30 százalékkal kell többet fizetni az ELMŰ-ÉMÁSZ AC töltőinek használatáért, míg az E.ON ugyancsak 30 százalékkal emelte az AC, és 25 százalékkal a DC töltők kilowattóra alapú díját.

Nyitókép: Depositphotos