szombat - 2023. szeptember 23.
17.5 °C
enyhe intenzitású zápor
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Felbőszültek a Tesla-rajongók, amiért az új Model 3-ban nincs indexkar

2023. szeptember 08. | 08:14

A gyártó egyszerűen kihagyta a kormány mögötti karokat a képletből, pedig mindkettőnek fontos szerepe volt az irányításban.

Nemrég megérkezett a legújabb Tesla Model 3, amely kifejezetten fontos autó a márka életében. Ebből adják el a legtöbbet, mert bár nem hatalmas, de praktikus és egészen komoly hatótávot kínál nem is olyan sok pénzért a konkurensek között.

Így hát fontos mindig frissen tartani és fejleszteni a gyártó részéről, bár ez nem tetszik mindenkinek. Vagyis nem a fejlesztéssel van gond, hanem az iránnyal, amerre tart az új modell.

Hiszen így 2023-ra eljutottunk oda, hogy a Tesla a Model 3-ba már nem tettek indexkart - jöhetnek majd a BMW-s poénok. Helyette a kormány bal szélére tett fel két gombot, amelyek a jobbra és balra indexeket aktiválják.

Ez hasonló megoldás, mint sok motorkerékpáron, ott azonban a kormány nem fordul ilyen sokat. És a legtöbb embernek ez a baja, hogy egy szűkebb manőver vagy egy körforgalom közepette ezeket a gombokat nem lesz olyan egyszerű keresgélni.

Hiszen a kar mindig ugyanott van, azt az ember megtalálja már rutinból is. De a gombok oldalt váltanak, ha tekerünk 180 fokot a kormányon, ráadásul fejjel lefelé lesznek. Így nem csak a kijelző piszkálásához, de az indexeléshez is le kell vennünk a szemünket az útról.

Szintén idegesítő lépés lehet sokaknak, hogy a jobb oldali kormánykart is elhagyták a Teslánál. Az ablakmosó gombja felkerült a kormány jobb oldalára, de van egy másik probléma. Eddig ez volt az autó menetmód választója is.

Innentől ha az autóval el akarunk indulni előre vagy hátra, leparkolnánk, esetleg üresbe tennénk, akkor az autó kijelzőjét kell piszkálni. Ez egy nagyon rossz trend, amitől a legtöbb gyártó még a klímapanel esetében is hátrálásba kezdett, erre a Tesla még a váltógombokat is felrakta ide.

Nem véletlen, hogy az internet népe és potenciális vásárlók is komoly kritikával illették a lépést. Néhányan leírták, hogy jó lett volna, de nem vesznek új Tesla Model 3-at, mert ezekre a kompromisszumokra már ők sem hajlandók.

Tesla
Egységes fogyatékossági kártya bevezetését tervezi az EU Megtartják a nagy szedánt, így hát fel is frissítették - Peugeot 2008 és 508 bemutató (2023)

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!