A Huawei is elektromos autók gyártásába kezd?

Közzétéve:
2021-03-01, 15:00

A Reuters hírügynökség értesülései szerint a kínai vállalat járművei már 2021 végén sorozatgyártásba kerülhetnek.

2019 júniusában a Huawei nagy tervekkel lépett be az autóiparba, amikor öt különböző autógyártóval kötött megállapodást. A kínai vállalat egyik vezetője akkor arról beszélt, hogy önvezető járművet dobhatnak piacra a 2021-es évben. A Reuters hírügynökség értesülései alapján az akkori feltételezések idén megvalósulhatnak.

A hírek szerint ugyanis a Huawei sem szeretne lemaradni a többi technológiai óriástól az autógyártásban, az első elektromos modellek akár már 2021 végén sorozatgyártásba kerülhetnek. A Reuters a Huawei vállalathoz közeli forrásra hivatkozva állítja, hogy legalább két kínai autógyártóval zajlanak a tárgyalások. Az egyik az állami tulajdonban lévő Changan Automobile, mely jelenleg a Forddal közös vállalkozásban dolgozik a Mustang Mach-e elektromos crossover gyártásán. A hírügynökségi jelentésekben ezen kívül a pekingi érdekeltségű BAIC-csoport BluePark New Energy Technology nevű vállalata szerepel. Három különböző forrás állítja, hogy a megfizethető elektromos autók a tömegpiaci szegmenst célozhatják meg.

Huawei logó

A Huawei egyik szóvivője egyelőre cáfolta a Reuters értesüléseit.

„A Huawei nem autógyártó. Az információs és kommunikációs technológiánkkal azonban szeretnénk digitális autós megoldásokkal segíteni a járműveket előállító vállalatokat” - áll a kínai cég által kiadott közleményben.

Az Apple autógyártásra vonatkozó törekvéseiről is számos híresztelés látott mostanában napvilágot. Február közepén derült ki, hogy az előzetes információkkal ellentétben mégsem a Hyundai, hanem egy másik gyártó lehet a befutó.

Szerinted igazak a Huawei-ről szóló hírügynökségi jelentések, és újabb technológiai vállalat jelenik meg az autóiparban?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
EV modellek parkolóhelye
2020. szeptember 11.
Európában jóval nagyobb volt a belső égésű motorral hajtott járművek értékesítésének zuhanása 2020 első felében.

További hírek