Újabb fordulat az Apple elektromos önvezető autójának ügyében

Közzétéve:
2021-02-12, 17:07

Viszlát Hyundai és Kia, helló Nissan?!

Ember legyen a talpán, aki még képes eligazodni az Apple elektromos önvezető autós projektjében. Egy hónappal ezelőtt még arról lehetett olvasni, hogy a Hyundai lesz a technológiai óriás partnere a fejlesztésekben, majd két héttel később már a Kia tűnt biztos befutónak. A legfrissebb sajtóhírek szerint elakadtak a tárgyalások a két fél között, így az Apple más autógyártó segítségével valósíthatja meg elképzeléseit.

A Wall Street Journal értesülései alapján a Nissan mutatna érdeklődést a projekt irányába. A japán autógyártó negyedéves eredményeit taglaló sajtótájékoztatón Makoto Uchida vezérigazgató elmondta, hogy a vállalatnak „új kezdeményezésekre” van szüksége, és „nagy tudással, illetve tapasztalattal rendelkező partnerekkel kell együttműködniük”. 

Apple autó

Ez természetesen nem erősíti meg a két vállalat együttműködését, annyit mindenesetre felfedezhetünk az Apple hatalmas piaci vonzerője szinte mindenkire hatással van. A Nissan pedig rengeteg tapasztalattal rendelkezik az elektromos autók gyártása terén, a japán gyártó Leaf modellje az elmúlt években a világ számos pontján rendkívül népszerűnek bizonyult. A Nissan célja továbbra is a tisztán elektromos modellek gyártása a jövőben, az Apple-lel történő együttműködés pedig elősegítheti a célkitűzés elérését.

Az Apple számára természetesen nem csak a Nissan nyújthat segítő kezet. A hírek szerint az amerikai technológiai vállalat hat különböző autógyártóval áll tárgyalásban, ám ezeket az értesüléseket egyelőre nem erősítették meg. A Honda és a Mazda nem fűzött kommentárt az esetleges együttműködésről szóló információkhoz, a Mitsubishi azonban egyenesen cáfolta azokat. 

Vajon mire lesz elég az Apple globális vonzerője? Még az is előfordulhat, hogy végül egy amerikai autógyártó lesz a partnerük. Egy dolog azonban biztos, az Apple elkötelezetten hisz a projektben, már csak egy tapasztalt segítőtársra van szükségük a megvalósításhoz. 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Apple autó beltere
2021. április 07.
Tim Cook a New York Times podcastjében egy robothoz hasonlította az önvezető járműveket.
Így válik az elhivatottság hivatássá
2018. május 05.
Ez a rövid cikk az elmúlt 6-7 évem kedvenc autó fotóit tartalmazza, nőként, fotósként, autófotósként, ez egy kicsit döcögős, de nem lehetetlen

További hírek