hétfő - 2022. augusztus 15.
19 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 480 Ft
100 720 Ft
D 480 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Újabb fordulat az Apple elektromos önvezető autójának ügyében

Viszlát Hyundai és Kia, helló Nissan?!

Ember legyen a talpán, aki még képes eligazodni az Apple elektromos önvezető autós projektjében. Egy hónappal ezelőtt még arról lehetett olvasni, hogy a Hyundai lesz a technológiai óriás partnere a fejlesztésekben, majd két héttel később már a Kia tűnt biztos befutónak. A legfrissebb sajtóhírek szerint elakadtak a tárgyalások a két fél között, így az Apple más autógyártó segítségével valósíthatja meg elképzeléseit.

A Wall Street Journal értesülései alapján a Nissan mutatna érdeklődést a projekt irányába. A japán autógyártó negyedéves eredményeit taglaló sajtótájékoztatón Makoto Uchida vezérigazgató elmondta, hogy a vállalatnak „új kezdeményezésekre” van szüksége, és „nagy tudással, illetve tapasztalattal rendelkező partnerekkel kell együttműködniük”. 

Ez természetesen nem erősíti meg a két vállalat együttműködését, annyit mindenesetre felfedezhetünk az Apple hatalmas piaci vonzerője szinte mindenkire hatással van. A Nissan pedig rengeteg tapasztalattal rendelkezik az elektromos autók gyártása terén, a japán gyártó Leaf modellje az elmúlt években a világ számos pontján rendkívül népszerűnek bizonyult. A Nissan célja továbbra is a tisztán elektromos modellek gyártása a jövőben, az Apple-lel történő együttműködés pedig elősegítheti a célkitűzés elérését.

Az Apple számára természetesen nem csak a Nissan nyújthat segítő kezet. A hírek szerint az amerikai technológiai vállalat hat különböző autógyártóval áll tárgyalásban, ám ezeket az értesüléseket egyelőre nem erősítették meg. A Honda és a Mazda nem fűzött kommentárt az esetleges együttműködésről szóló információkhoz, a Mitsubishi azonban egyenesen cáfolta azokat. 

Vajon mire lesz elég az Apple globális vonzerője? Még az is előfordulhat, hogy végül egy amerikai autógyártó lesz a partnerük. Egy dolog azonban biztos, az Apple elkötelezetten hisz a projektben, már csak egy tapasztalt segítőtársra van szükségük a megvalósításhoz. 

CarBuzz

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!