Így lehet hangtalanul veretni a német autópályán egy e-tron GT-vel – VIDEÓ

Közzétéve:
2021-03-04, 13:56

A német autógyártó új zászlóshajóját a német autópályán vitték el egy körre.

3,3 másodperc – a gyártó szerint ennyi idő alatt éri el az új Audi RS e-tron GT a 100 km/órás sebességet, álló helyzetből. A német autógyártó új elektromos autója a sebességen túl négyszemélyes utasteret kínál.

Az Automann-TV YouTube-csatornájára felkerült videóban látható, hogyan viselkedik az új Audi RS e-tron GT a németországi autópálya sebességkorlátozás nélküli szakaszán. Örömteli, hogy az elektromos szuperautó teljesítményét a téli gumik sem befolyásolták, és a gyártó által meghirdetettnél is rövidebb idő alatt, mindössze 3,2 másodpercen belül teljesítette a 0-100 sprintet. A 0-200 gyorsuláshoz mindössze 10,5 másodpercre volt szükség. Az Audi ezt követően rövid időn belül elérte a 256 km/órás végsebességet.

Audi RS E-Tron GT

Figyelemre méltó teljesítmény ez egy 2420 kilogramm tömegű szedántól. A videóban szereplő sofőr kíváncsisága kiterjedt a 100-ról 200-ra történő gyorsulásra is, ami az autópályákon történő előzés, sávváltás esetén fontos tényező lehet. Aggodalomra semmi ok, az Audi RS e-tron GT 7 másodperc alatt teljesítette a feladatot.

AA Porsche Taycan Turbo S vagy a Tesla Model S Plaid összevetésében ugyan alulmarad, ám az Audi RS r-tron GT határozottan szép próbálkozás az ingolstadtiaktól, hogy a kiugró teljesítményt és a gyakorlatias megoldásokat belsőégésű motor használata nélkül ötvözzék. Az már más kérdés, hogy az ilyen gyorsulások milyen befolyással voltak a hatótávra...

 

Kapcsolódó írások

Audi Q4 e-tron
2021. március 26.
A német gyártó tisztán elektromos SUV modellje a nyáron kerülhet a kereskedésekbe Európában.
VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2017. június 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?

További hírek