Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
hétfő - 2023. december 04.
-1 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Íme 4 pusztító járgány, amivel Christian Bale valaha repesztett

2022. január 30. | 07:15

Az Oscar-díjas színész zseniális filmes alakításaiban is komoly autókat vezet.

Christian Bale egy nagy formátumú színész, aki éppen olyan mély átéléssel formál meg egy Shakespeare szerepet, mint a Batman Bruce Wayne-jét. Bale kiemelten sokat tesz a karakterek hiteles felépítéséért. Az életét mindig az adott filmes feladat határozza meg. Így hangozhatott el a neve nyertesként egy Oscar-díj átadáson és egy Golden Globe gálán is. Angliában született, és ott már gyermekszínészként is a legnagyobb lehetőségeket kapta. Később mégis áttette székhelyét Hollywoodba, és élete első nagy döntése kiválónak bizonyult.

Esetében a művészi átlényegülés annyira teljes, hogy nem csupán jellemábrázolásban, de fizikai, testi értelemben is azonosulni akar az általa felépített figurával. Bale híres a testi átalakulásairól. Volt, hogy egy szerep kedvéért döbbenetesen sovány csontkollekcióvá fogyasztotta magát, hogy utána – épp a Batman miatt – 6 hónap alatt 45 kilót szedjen vissza, főleg izomból. Határozott, kemény, makacs, igazi férfias jellem, és ez az alapviszonyulás élete minden mozzanatát áthatja.

Természetesen ez a már-már fanatikus izzás az autók iránti rajongásán is jól tükröződik. Az autó számára vagy közönséges használati tárgy, vagy amennyiben a szórakozást szolgálja, egy erőtől duzzadó, száguldó szörnyeteg. Lássuk hát a Christian Bale jellemét és gondolkodását leghívebben bemutató négy autót!

Lamborghini Aventador

A márkajelzésében is egy támadó bikát ábrázoló Lamborghini a modelljei fantázianeveit igazi spanyol bikákról veszi. Olyan bikák neveivel ékesítik a gyártmányaikat, amik valamilyen különlegesen harcias történetről váltak híressé. Példának okáért Aventador egy spanyol nemes bikája volt és Zaragozában, egy vérgőzös bikaviadalon vált világhírűvé. Kitartásáról, keménységéről és harciasságáról azóta is legendákat mesélnek. Ilyen kocsival egy Batman filmjében cirkált Bale, de nem kizárt, hogy annyira megtetszett neki, hogy ma már a garázsában is áll egy.

Lamborghini Aventador
A kép illusztráció (Forrás: Lamborghini)

Egy 12 hengeres, 6,5 literes, 700 lóerős motorral szerelt vadállatról van szó, ami külső megjelenésében is a vitathatatlan erőről és a szinte határok nélküli száguldásról szól. Mivel a Lamborghini még 1,6 tonna önsúllyal sem rendelkezik, motorjának brutális ereje 2,9 másodperc alatt képes felrántani százas tempóra. A mindenben a maximumot adó és kereső színész, valamint Aventadorja kétségkívül megtalálták egymást. A színészről és az Aventadorról ezen a linken nézhetsz képet.

Lamborghini Murcielago Roadster

Ezzel a kocsival egy másik Batman filmjében autózott, a valóságban nincs rá bizonyítékunk, hogy van ilyenje. Mindenesetre a Lamborghini Murcielago Roadster egy 6,2 literes, tizenkét hengeres motorcsodával büszkélkedhet, ami 650 Nm-es forgatónyomatékkal ad megdöbbentő életérzést a gázpedált lenyomó szerencsés sofőrnek. A 3,9 másodperces százas gyorsulás a sportautók legvérmesebbjei közé sorolja a Murcielagót, a végsebességét pedig bőven 300 fölött, 330 km/óránál lehet elérni.

A Lambo különlegessége az utastér egy darabban eltávolítható teteje. A Murcielagóban tomboló vad erőket többszörösen érezheti át a Lamborghini sofőrje és utasa, ha a fejük felett süvít a szél, mögöttük pedig tombol a V12-es. Fontos megjegyezni, hogy az átlagos kabriókhoz képest a Lamborghini modellje leszerelt tetővel is sokkal nagyobb mértékben veszi közre és tartja biztonságban az utasokat. Bale-ről és a Murcielagoról ezen a linken nézhetsz képet.

Lamborghini Murcielago Roadster
A kép illusztráció (Forrás: Lamborghini)

Toyota Tacoma TRD Off-Road PreRunner V6

Hogy kerül Christian Bale garázsába ez a 190 lóerős, hétköznapi pickup? És miként tudta a mozisztár meggyőzni a feleségét arról, hogy a százezer dolláros partik másnapján is zsörtölődés nélkül helyezkedjen el a 2003-as Toyota anyósülésén? Senki se keresse, nincs spoiler, nincs rejtett tuning a motortérben, nincsenek peres gumik a kerekeken. Ez egy szimpla benzines Toyota Tacoma.

Tény, hogy egy időszakban Christian Bale-t és feleségét, valamint két gyermekét a leggyakrabban ebben a szerény megjelenésű Toyota pickupban fotózták le az utcákon lesben álló paparazzik. Azt azért tudni kell, hogy a Toyota Tacoma az Egyesült Államokban a megbízhatóság szinonímájává érett, az amerikai nép még külön becenévvel is ellátta a hűséges járgányt: röviden csak Tacónak hívják.

A TRD Off-Road PreRunner V6-os változat egy viszonylag ritka darab, és közelítve a huszadik évéhez ezen példányok ára is lassan felfelé kezd elmozdulni. Az utóbbi időkben ez a Taco a gyűjtők kedvenc darabjává vált. A megbízhatóság és a Tacoma karbantartások szintjén megmutatkozó viszonylagos igénytelensége kezdetben szimpátiát, később hűséget ébresztett a mozisztár szívében is. Mindenesetre tény, hogy a zseniális színész ehhez az „igáslóhoz” őszinte szeretettel ragaszkodik. A színészről és Toyotájáról ezen a linken nézhetsz képet.

Porsche Cayenne II

Azért persze Christian Bale-t sem faragták fából, ő is képes az elcsábulásra. Az utóbbi években feltűnt egy újabb szerzemény is a hétköznapokban használt autói sorában. Hiszen nem csupa filmes csillogás az élet, időnként az elhivatott mozisztárnak is akadnak hétköznapi tennivalói.

A világhírű színész a Porsche Cayenne második generációjának ráncfelvarrott szériájából vásárolt egy példányt, aminek GTS verziója már egy 3,6 literes, V6-os motorral büszkélkedik, valamint 440 lóerővel a 600 Nm-es nyomaték mellé. A gyorsulása természetesen nincs egy súlycsoportban a Lamborghiniével, de a 2,1 tonnás önsúlyt így is képes 5,2 másodperc alatt százas tempóig eljuttatni.

LeBron James luxusautó-gyűjteménye nagyon brutális gépeket tartalmaz Robotkutyával és elektromos autóval készül a Kia a Super Bowlra

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!