2022. április 06. | 11:06

Idén nyáron debütál az elektromos hajtáslánccal szerelt autó.

A DeLorean bemutatta az első hivatalos képet az új autójáról, amit egyelőre csak hátulról láthatunk, azt is elég korlátozottan. A vállalat bejelentése szerint a modell augusztus 18-án debütál, akkor tudhatjuk meg az autó nevét is. A most kiadott képen a DeLorean vezetőoldala látható hátulról. Az eredetihez képest a tetővonal ívesebbnek tűnik, szemben az 1980-as évekbeli szögletes formavilággal. A lamellák azonban megmaradtak, azok továbbra is a dizájn részét képezik.

Úgy néz ki, hogy a hosszúkás oldalablakok is eltűntek a jármű hátsó részénél egy pontba végződő, összefüggő panel javára. A DeLorean EVolved néven emlegetett új modell sirályszárnyas ajtókkal rendelkezik és úgy néz ki, mint az ikonikus DMC-12 modern változata. Az Italdesign által tervezett új DeLorean teljesen elektromos lesz, de a hajtásláncról még nincs semmilyen információ.

Annyit azért lehet tudni, hogy az Italdesign a Williams Advanced Engineeringgel társult az EVX moduláris platform közös kifejlesztésében. Az erre épülő elektromos autó akár 1300 lóerős teljesítménnyel és 1000 kilométerhez hatótávval rendelkezhet.

A DMC-12 mozgásba hozó 2,9 literes V6-os 132 lóerővel és 225 Nm nyomatékkal rendelkezett. A kocsit az 1985-ös Vissza a jövőbe című film tette ikonikussá, olyannyira, hogy a LEGO is felfigyelt rá.

Nyitókép forrása: Pixabay