2020. február 14. | 17:18

Azt azonban még nem tudni, hogy pontosan hogyan fog kinézni vagy milyen lesz az autó. De elképzelések már vannak!

Előkerült egy dokumentum, mely a Renault és az általa tulajdonolt Dacia elektromos autókról szőtt jövőbeni terveiről készült. 2019-re a Renault Zoe van szerepeltetve,amit ugye már bemutattak, 2020-ra pedig a villanyosított hibrid Clio, Megane és Captur sorakoznak. Ezek szintén nem újdonságok. Az ismert modellek mellett azonban feltűnik 9 db egyelőre nem azonosított autó is. Legnagyobb meglepetésre van köztük egy elektromos Dacia is.

Az teljesen világos, hogy a szigorodó károsanyag-kibocsájtási normák miatt egyetlen autógyártó sem kerülheti el a sorsát, azaz nem maradhat fenn hibrid, illetve tisztán elektromos autók nélkül a piacon. Nem véletlenül jelenik meg szinte naponta olyan hír, hogy ennyi meg annyi elektromos autót akarnak bemutatni eddig meg addig a gyártók. Nincs mese, rá vannak kényszerülve.

A jelek szerint 2020-21 környékén már a Dacia sem marad villanyautó nélkül, de az autóról egyelőre semmilyen konkrét információt nem árult el sem a Dacia, sem pedig az anyacég Renault. Találgatni persze lehet és fogok is. Egyik valószínű forgatókönyv, hogy a hamarosan debütáló elektromos Renault Twingo Z.E. alapjaira készül majd a villanyos Dacia. Tehát lesz egy Smart EQ Forfour – Renault Twingo Z.E. – Dacia valami hármas, hasonlóan a VW e-Up! – Skoda Citigo e iV – SEAT Mii Electric hármashoz.

De az is előfordulhat – és én személy szerint ezt tartom reálisnak - hogy a nemrég bemutatott, Kínában forgalmazott Renault City K-ZE szolgál majd alapjául a Dacia elektromos autójának. Ez annál is inkább valószínű, mert a Renault nemrég pedzegette, hogy készül majd egy Európa-kompatibilis kivitel belőle, lehet, pont a Daciára gondoltak. A City K-ZE Kínában sem számít drága mulatságnak, átszámítva körülbelül 2,8 millió forintba kerül, ami nem kifejezetten magas összeg egy teljesen elektromos autóért.

Feltehetően az európai verzió – ha valóban erről a modellről van szó - még Dacia emblémával is drágább lesz köszönhetően a javított biztonsági nívónak és a magasabb felszereltségi színvonalnak. Hogy a 44 lóerős villanymotor és a 271 kilométeres hatótáv marad-e, a jövő homályába vész. Pontos információk később várhatók, amikor a gyártók hivatalosan is bejelentik az új Daciát, azonban egy dolgot biztosra vehetünk: biztosan ez lesz a legolcsóbb elektromos autó a piacon.