kedd - 2022. november 29.
2 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Komolyan belépne a Sony az elektromos autók piacára?

2022. január 06. | 09:34

Korábban már bemutattak egy kupét, most itt a crossover.

A Sony Group idén tavasszal tervez elindítani egy alvállalatot, amely azt vizsgálná, hogy van-e a cégnek tényleges létjogosultsága az elektromobilitásban. A cég a Sony Mobility nevet fogja viselni.

Ha ténylegesen autót gyártani nem is fognak, szórakoztató elektronikai és érzékelő gyártás területén tagadhatatlanul az élvonalban járnak. Ezen területek pedig az önvezető autók jövőjében például meghatározó szerepet fognak betölteni.

A Sony már most is számos autógyártónak készít kamerákat, chipeket, szenzorokat az önvezető és biztonsági rendszerek érzékelőinek alkatrészeként. A terület már most is szép növekedést mutat, de a japán óriás egy kicsit nagyobb szelet tortára vágyik.

A 2022-es Consumer Electronis Shown, azaz a CES keretei között mutatta be Kenichiro Yoshida a cég egyik vezetője a vállalat második elektromos járművének prototípusát, a Vision-S 02-t. A leleplezett járműről elég keveset árultak el, de az biztos, hogy ugyanarra az elektromos platformra épül, amelyre a korábban bemutatott, és decemberben már európai közutakon tesztelt Vision-S 01 kupé.

Az elektromos autópiac legnagyobb százaléka jelenleg a Tesla tulajdonában van, akik egymás után döntik meg célkitűzéseiket, és részvényeik értéke is a magasba szökött. Nem csoda tehát, hogy a Mercedes előállt egy 1000 km-es hatótávú koncepcióautóval, a Sony pedig kitalálta, hogy új játékba kezd.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!