kedd - 2022. november 29.
2 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Sony bemutatta a Vision-S elektromos koncepciót

2020. január 09. | 14:11

A Sony nem kis meglepetést okozott a CES Tech Shown az elektromos autó koncepciójával.

A tech óriás Sony egy merész, Vision-S nevű elektromos koncepcióautót mutatott be a Las Vegasi CES-en, amely a cég autonóm vezetési és szórakoztató rendszereit összegezte. A négyajtós szedánról a Sony főnök, Kenichiro Yoshida, azt mondta, hogy „megtestesíti a mobilitás jövőjéhez való hozzáállásunkat” Olyan technológiai megoldásokat tartalmaz, amelyek bemutatják a Sony elképzelését a jövőről, azt, hogy milyen is lenne egy autonóm világ.

Noha nem világos, hogy a Sony tervezi-e saját autó piacra dobását vagy egyszerűen csak a jelenlegi autóipari gyártóknak akarják megmutatni, hogy hol is tart a vállalat. A technikai adatok fényében, akár saját EV-vel is előállhatnak, hiszen olyan partnerekkel dolgoztak együtt mint a Magna Steyr, a Bosch, az Nvidia és még sokan mások. A tech cég szerint egy 268 lóerőnek megfelelő villanymotor hajtja a Vision-S-t, amely 4,8 másodperc alatt gyorsítja fel 0-ról 100-ra, a végsebessége pedig 240 km/óra.

A Vision-S legfontosabb célja jelenleg, hogy a Sony, autóipar szempontjából releváns technológiáját bemutassa. Így nem meglepő, hogy 33 különféle típusú érzékelővel szerelték fel, amelyek érzékelik az embereket és a tárgyakat. Ide tartoznak a CMOS képérzékelők, amelyek a Sony állítása szerint nagy felbontást és nagy dinamika tartományt kínálnak, miközben elnyomják a LED-es villogást. A Solid State LiDAR-ok pedig megbízhatóan és pontosan érzékelik a környezet 3D-s adatait,  amelyek számítógépes elemzéssel lehetővé teszik a járművek számára, hogy egymástól függetlenül navigálhassanak.

A Vision-S-ben számos, Time-of-Flight (ToF) érzékelő található, amelyek felismerik az utasokat, ennek segítségével optimalizálják az információs és szórakoztató rendszereket. A koncepció magában foglalja az AI-t, a telekommunikációt és a felhőtechnikát is, ezekhez nagyméretű érintőképernyőn lehet hozzáférni.

A Sony lépése meglepte az embereket, azonban nem ez az első olyan technológiai cég, amely érdeklődést mutat az autóipar iránt. Az Apple korábban már előállt egy autonóm projekttel, a Samsungnak pedig már van is autóipari divíziója, amely fejlett autonóm rendszerekkel foglalkozik.

Ha nem tudod kivárni a Sony újdonságát, már most azonnal szert tehetsz egy prémium elektromos autóra a Magyar Autókereskedőház Zrt. jóvoltából. Keresd Mudri Dánielt a MAH Zrt. vezető értékesítőjét a 06 20 366 3447-es telefonszámon!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!