vasárnap - 2023. január 29.
-1 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 630 Ft
100 674 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Megnyugtató hírt kaptak a villanyautóra vágyók

2022. január 10. | 09:04

Életben hagyják az egyik legnépszerűbb vásárlásösztönző pályázatot.

Tavaly december végén derült ki, hogy a magyar kormány meghúzza a nadrágszíjat, a kabinet legalább 755 milliárd forintnyi kiadást kíván megspórolni. A kiadáscsökkentés az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz tartozó HUMDA Zrt.-t is érintette, amely nemrég lett megbízva az elektromosautó-vásárlást támogató állami pályázatok kezelésével.

Sokan attól féltek, hogy a forrásmegvonás miatt veszélybe kerülhet az újonnan gyártott villanyautók állami támogatása, ezért a Portfolio megkereste a minisztériumot, hogy megtudja, várható-e változás az e-autó támogatási rendszer működtetésében. A portál arra is kíváncsi volt, mit lehet tudni a későbbiekben meghirdetésre kerülő pályázatokról.

Elektromos autó töltés közben

Válaszlevelében a HUMDA Zrt. kommunikációs igazgatósága azt közölte, hogy a források átcsoportosítása a tiszta elektromos járművek beszerzésének állami támogatását nem érinti, vagyis nincs veszélyben egyik legnépszerűbb hazai vásárlásösztönző pályázat.

A cég (amely jelenleg az eddig elért eredmények kiértékelésén dolgozik) a jövőben meghirdetendő elektromobilitási pályázatok kapcsán megjegyezte, hogy az érdeklődők a megfelelő időben fognak értesülni a részletes információkról és pontos tudnivalókról.

Mindez azt jelenti, hogy 2022-ben is lehet majd pályázni elektromosautó-vásárlása, hogy milyen formában, az még kérdés. Meg persze a támogatás mértékéről sem tudni egyelőre semmit, az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva gyorsnak kell lenni, mert a korábbi pályázatok során a pénzkeret pillanatok alatt kimerült (no meg a szerver is hamar összeomlott a nagy érdeklődés miatt).

Jelenleg ez a 15 legolcsóbb elektromos autó 2022-ben A filmipar autós akciójeleneteinek evolúciója - I. rész

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!