hétfő - 2023. február 06.
-10.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 671 Ft
D 684 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Mihez kezd egy Tesla Model S Plaid a két méter mély vízben?

2021. szeptember 08. | 15:51

Érdekes kísérletet hajtottak végre a villanyautóval.

„Kis csobbanás a Teslának, de hatalmas merülés Uncle Chetenek!” – írja a Chillin’ with Chet névre hallgató YouTuber.

És igen, még ő is felteszi önmagának a kérdést, miért is döntött úgy, hogy megmerítkezik a vadonatúj Tesla Model S Plaidjének volánja mögött ülve? Nos, mivel a legtöbb feltörekvő, a közösségi médiában sikerre vágyó influenszer azon dolgozik, hogy tartalmaiknak minél magasabb legyen a nézettsége és közben minél több követőt szerezzenek, ahhoz, hogy valaki kitűnjön a tömegből, szükség van a különleges ötletekre. Így volt ezzel Chet is, aki egy egészen egyedi megoldással rukkolt elő, hogy beindítsa YouTube-csatornáját. Úgy döntött, kipróbálja, hogy át lehet-e kelni egy vízzel teli medencén a csaknem 50 millió forintba kerülő, legerősebb Teslával. Miért? Mert korábban még senki más sem próbálkozott vele. Legalábbis nem szándékosan. És természetesen az egészről készített egy videót is.

Korábban már többször láttuk vízzel elöntött területeken közlekedő Teslákat, ráadásul Elon Musk is kijelentette, hogy a cég járművei rövid ideig képesek hajóként funkcionálni, de senkinek sem ajánlja, hogy kipróbálja.

Chet minden bizonnyal ezért is vágott bele a mutatványba. Beszélgetett szakemberekkel, osztott-szorzott, kipróbálta, mi történik, ha kisebb vízben megmeríti a Tesláját, hogy aztán a végén egy olyan anyag szülessen, aminek a lehető legkevesebb köze van a valósághoz.

Ugyanis a felkészülés során igyekeztek a Model S-en található összes rést leszigetelni, hogy a víz sehol se juthasson be az autó utasterébe. Bár a medencén kötelek segítségével vontatják keresztül, összességében a megmerítkezés nem tette tönkre a Tesla rendszerét, hiszen miután az egyik vontatókötél elszakadt, a Model S végül önerőből evickélt ki a medencéből.

És hogy mi értelme volt? A világon semmi. De Chet legalább elmondhatja magáról, hogy megcsinálta és hajókázott kicsit egy Model S Plaidben. Végülis, ez is egyfajta eredmény.

Michael Schumacher családja beszél arról, milyen az életük a síbaleset után Űrutazás a Földön: Multiplából japán autóba, netán franciába?

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!