2021. november 08. | 13:40

Új funkció érkezett a Tesla Sentry Mode-hoz.

A Tesla-felhasználók mostantól a Csillagok háborújából megismert Darth Vader hangján beszélve ijeszthetnek rá a villanyautó körül settenkedő vandálokra. A Tesla Sentry Mode nevű biztonsági rendszer a tolvajok lebuktatására szolgál, az aktiválást követően az autó kamerái minden gyanús tevékenységet azonnal rögzítenek.

A gyártó legutóbbi szoftverfrissítése (2021.36.8) egy új biztonsági funkciót is tartalmaz, amely lehetővé teszi a Tesla-tulajdonosok számára, hogy mobiltelefonjuk segítségével távolról, valós időben láthassák, mi történik a járművük körül. Ez a funkció a Sentry Mode Live Camera Access nevet viseli, amit „átjár” az Erő sötét oldala.

Az új funkciónak köszönhetően a jármű közelében tartózkodókkal is beszélhet az autó tulajdonosa, mintha csak KITT csevegne Michael Knighttal. A villanyautó orgánumát baljóslatúvá lehet varázsolni, ami segíthet a csirkefogók elriasztásában. A külső hangszórókból érkező beszédhangot egyébként fel is lehet hangosítani (a 2019 januárja után gyártott Teslákba a gyalogosokra figyelmeztető rendszer részeként egy speciális hangszórót építettek be a washingtoni székhelyű Országos Autópálya Közlekedésbiztonsági Igazgatóság kérésére).

Önmagában már az is eléggé ijesztő tud lenni, ha egy autó megszólal, de az még parább, ha Darth Vader hangján kommunikál velünk. Pedig az új szoftverfrissítés után mostantól akár a Sötét Nagyúr hangján is megszólalhatnak a Teslák. Erre láthatunk alább egy másik példát:

A tudat, hogy egy Tesla több kamerán keresztül rögzíti a vandalizmus minden lehetséges formáját, csökkentette az autórongálás kategóriájába sorolható esetek számát. Egy ízben két bajkeverő többször is megütött egy Tesla Model 3-at, nem tudván, hogy felvétel készül róluk. Később feladták magukat a rendőrségen, az autó tulajdonosa ugyanis nyilvánosságra hozta a felvételeket, amelyek terjedni kezdtek az interneten, még a tévében is sugározták őket.

Ha szeretnél Teslát vásárolni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Král Ádám készséggel áll rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.