2021. április 06. | 18:03

Az amerikai elektromos autógyártó modelljei iránt főleg Kínában volt kiemelkedő kereslet.

A tőzsdei várakozásokat felülmúlva teljesített a Tesla 2021 első negyedévében. Az amerikai vállalat rekordot döntött az eladási mutatók terén. A Tesla modelljei iránti kereslet eltüntette a globális alkatrészhiányból fakadó kieséseket.

„A Model Y remek fogadtatásban részesült Kínában, hamarosan elérjük a teljes gyártási kapacitást. Az új Model S és Model X is nagyon népszerű, a fejlesztések és a tesztelések az első negyedévben lezajlottak, és a gyártás is hamarosan elindulhat” – áll a Tesla által kiadott közleményben.

Az amerikai vállalat nem közölt földrajzi szempontok szerint lebontott eladási adatokat, annyi azonban látszik, hogy az Egyesült Államokban és a Kínában a Model 3 és Model Y fogyott legjobban.

A Tesla idén nyáron nyithatja meg első európai gyáregységét, Berlin mellett, ahol a Model Y-t fogják előállítani. Az amerikai gyártó 2019-ben Sanghajban létesítette első gyárát az Egyesült Államokon kívül, ott tavaly indult meg a Model Y gyártási folyamata.

A Tesla 2021 első negyedévében 184 800 járművet értékesített, ami meghaladja a korábbi becsléseket. Az amerikai vállalat gyártási mutatói csekély mértékben emelkedtek a tavalyi utolsó negyedévhez képest.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Král Ádám (adam.kral@mahzrt.hu) készséggel áll rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.