Linda Jackson vezérigazgató elmondása szerint 2030-ig minden Európában bevezetett új Peugeot modell kizárólag elektromos meghajtású lesz, mivel a Stellantis szeretne eltávolodni a belső égésű motoroktól.

A Peugeot lépése öt évvel megelőzné az EU azon javaslatát, amely szerint 2035-től kizárólag zéró-emissziós járműveket lehetne értékesíteni az újautó-piacon. Számos autógyártó már bejelentette, hogy jóval az említett időpont előtt tisztán elektromossá válik Európában. Mindezzel együtt a Stellantis a nemzetközi piacokon nem vezeti ki a kínálatból a hagyományos motorral működő Peugeot modelleket, árulta el Jackson.


Fotó: Peugeot

A Peugeot jelenlegi modellkínálata 70 százalékban villanyosított, a kevés kivétel közé pl. a hamarosan megszűnő 108-as kisautó és az 5008-as középkategóriás SUV tartozik. Jackson jelezte, hogy 2024-re a teljes termékpaletta elektromossá válik.

A Peugeot vezérigazgatója arról is beszélt, hogy a 208-as eladásainak mintegy 20 százalékát a teljesen elektromos kivitelek teszik ki, ami felülmúlja az eredetileg tervezett 15 százalékos részesedést. Az e-2008 eladásai viszont elmaradnak kicsit a várttól.