2021. november 16. | 14:02

A töltésre várakozóknak hamarosan már ingyen internetelérést is biztosítanak.

A Tesla megkezdte a Starlink antennák telepítését a Supercharger töltőállomásokon annak érdekében, hogy műholdas alapú internetkapcsolatot biztosítson a tulajdonosok számára, míg az autójuk akkumulátora feltölt.

A gyártók gőzerővel dolgoznak azon, hogy minél rövidebb töltési időt biztosítsanak a felhasználók részére, ám továbbra sem szokatlan, hogy a Tesla-tulajdonosoknak sok esetben akár 30 percnél is tovább kell várakozniuk a töltőoszlop mellett, míg az autójuk feltölt.

Az amerikai cég az autóiban is bőséges szórakozási lehetőséget kínál. Ilyen a Tesla Theater, ami a Netflix, YouTube, Twitch és más streaming-szolgáltatók applikációit tartalmazza, a videójátékok kedvelői pedig a Tesla Arcade kínálatából válogathatnak.

A prémium hozzáféréssel rendelkező ügyfelek számára 10 dolláros havidíjért a Tesla cellaalapú LTE (Long Term Evolution) kapcsolata biztosítja a hozzáférést ezekhez az alkalmazásokhoz. Azok, akik nem szeretnének prémium előfizetést vásárolni, továbbra is elérhetik ezeket a szolgáltatásokat, amikor az autójukat Wi-Fi hálózathoz csatlakoztatják.

Elon Musk nemrég azt ígérte, hogy minden állomáson kiépítik a Wi-Fi kapcsolatot. Egyúttal arra is utalt, hogy ehhez a SpaceX Starlink internetrendszerét fogják felhasználni. Úgy tűnik, erre nem is kellett sokat várni, hiszen több Tesla-tulaj is arról számolt be, hogy egyre több Supercharger állomáson lehet látni a Starlink antennáit.

A SpaceX nemrégiben bővítette Starlink internetes szolgáltatását, amelyet jelenleg egy több mint 1000 műholdból álló hálózat biztosít. A Starlink jelenleg több mint 100 ezer felhasználóval rendelkezik, és számuk gyorsan növekszik.

A Tesla november 11-én jelentette be hivatalosan, hogy telepítésre került a 30 ezredik Supercharger töltőoszlop is. Ez a mennyiség több mint 3100 állomáson oszlik meg, vagyis egy helyszínen átlagosan 9 autó tölthető egy időben. A Tesla hálózatában vannak olyan állomások is, ahol egyszerre több mint 80 villanyautó tud áramot vételezni.

Az amerikai vállalat célja, hogy a következő két év során megtriplázza a hálózat méretét, ráadásul hamarosan már bármilyen villanyautót tölthetünk majd a Superchargeren keresztül.