2022. március 16. | 17:07

Elon Musk rendkívül magabiztos az új frissítést illetően. 

Bár a Tesla Full Self-Driving (FSD) Beta vezetéstámogató rendszer elnevezése megtévesztő lehet, ráadásul jelenleg több vizsgálat és visszahívás is érvényben van a Tesla rendszerével kapcsolatban, ennek ellenére jelenleg az egyik legkifinomultabb eszköznek számít a teljesen autonóm autók felé vezető úton. A kaliforniai cég alkalmazottai már megkezdték a legújabb szoftverfrissítés tesztelését.

A 10.11-es verziószámú frissítéshez kiadott tájékoztatóból kiderül, hogy az új szoftver pontosabban képes megjósolni, hogy a többi jármű hol fog kanyarodni, illetve hol fog besorolni a sávba. Ezzel a szoftver képes kiküszöbölni a szükségtelen lassításokat, mivel jobban meg tudja állapítani, hogy a többi közlekedő milyen hatással lesz arra a forgalmi sávra, ahol az adott Tesla éppen halad.

Tesla Model 3

A frissítés abban is segít a rendszernek, hogy jobban megértse, hogyan működik az elsőbbségadás, ami különösen fontos lehet olyan esetekben, amikor az útviszonyok nem egyeznek azzal, ami a navigációs rendszer adatai alapján várható lenne.

Mivel a korábbi béta frissítések miatt meglehetősen sok negatív kritika érte a Teslát, nem meglepő, hogy a frissítés kezdeti fázisában csak a cég alkalmazottai számára teszi elérhetővé az újítást. Elon Musk roppant magabiztosnak tűnik a közelgő nyilvános megjelenéssel kapcsolatban.

Amellett, hogy az FSD-t használó Teslák képesek jobban olvasni a forgalom dinamikáját és az utakat, a frissítés a védtelen úthasználók – gyalogosok, kerékpárosok – számára is tartalmaz fejlesztéseket, amely a cég adatai alapján akár 44,9 százalékkal javítja a rendszer hatékonyságát.

Összefoglalva, a Tesla gördülékenyebbé és könnyebben használhatóvá teszi FSD-rendszerét, és bár szinte biztos, hogy lesznek kisebb hibák a frissítés nyilvánosságra hozatalát követően, amelyet valószínűleg a 2022.4.5.15 verziószámmal tesznek majd közzé, kétségtelen, hogy ez félautonóm vezetési technológia egyre jobb és jobb lesz.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Král Ádám (adam.kral@mahzrt.hu), és Luczek Dávid (david.luczek@mahzrt.hu) készséggel állnak rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.