A múltban számos kritika érte a Teslát Kínában a fékek állítólagos meghibásodása miatt. Először csak egy ember állította azt, hogy műszakilag nem kifogástalan az elektromos autója, ezt követően többen is azt hangoztatták, hogy a gyártó hanyagsága balesetekhez vezetett. Most az derült ki, hogy ezeknek a híreszteléseknek nem volt valóságalapjuk.

A Tesla ellen indított gyűlöletkampány odáig fajult, hogy a vállalat modelljeit bizonyos területekről kitiltották a hatóságok biztonsági okokra hivatkozva. Ez már sok volt a cégnek, amely határozottan állította, a vádaskodók hazugságokkal tömik az emberek fejét. A cég egyértelművé tette, hogy a sajtó által felkapott balesetek azért következtek be, mert a járművezetők hibáztak.

Tesla Model 3
A kép illusztráció (Fotó: Depositphotos)

A perrel való fenyegetés megtette hatását, a Tesla lejáratásában részt vevők sorra kértek nyilvánosan bocsánatot, többen is beismerték, hogy kitalált történeteket próbáltak beállítani valóságosnak. Egyikük bevallotta, a kocsi teljesen rendben volt, csak azért tört össze, mert a fékpedál helyett véletlenül a gázpedált nyomta meg a lábával.

Korábban ugyanez a férfi azzal állt elő, hogy az általa vezetett Model 3 nemcsak hogy nem fékezett, hanem magától hirtelen felgyorsult. Utólag még felvételeket is készített, amikben az igazát próbálta bizonygatni, de a rendőröket nem tudta átverni, már akkor is tiszta sor volt, hogy a sofőr figyelmetlensége miatt keletkezett anyagi kár a kocsikban.