szombat - 2023. június 10.
21.5 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Tömeges elbocsátásokra készülhet a Ford Németországban

2023. január 21. | 18:50

Az amerikai gyártó Európában kizárólag elektromos járműveket fog értékesíteni a tervek szerint 2030-tól.

A Ford kölni gyárában készül a Ford Fiesta. Ez a létesítmény átépítésre kerül, hogy felkészítsék az elektromos autók előállítására.

A beruházás kétmilliárd dollárt emészt fel, és alsó hangon ezer munkahely megszűnését eredményezi. Erről a Reuters adott hír az Automobilwoche német autóipari portál információi alapján.

A kölni gyár hétfőre összehívta mind a 14 ezer dolgozóját. A Ford összesen 20 ezer alkalmazottal rendelkezik Németországban.

A cég nem kívánta kommentálni a sajtóban megjelenő híreket. Azt közölte viszont, hogy az elektromos járművekre történő átállás komoly változásokat jelent, amelyek az autógyártás módszereit alapjaiban érintik.

„A [teljesen elektromos portfólióvá] történő átalakítás jelentős változtatásokat igényel a Ford járművek fejlesztési, gyártási és értékesítési módjában, és hatással lesz szervezeti felépítésünkre, tehetségünkre és képességeinkre, amelyekre a jövőben szükségünk lesz” - áll a szóvivő írásos közleményében.

További részletekről akkor fog beszámolni a Ford kölni gyára, ha a terveik véglegessé válnak. Most először az alkalmazottaikat fogják tájékoztatni.

A Ford korábban vállalta, hogy 2030-tól kizárólag elektromos autókat fog értékesíteni az öreg kontinensen. 2024-ig három új elektromos autót és négy új elektromos haszongépjárművet fognak elérhetővé tenni a vásárlók számára.

Depositphotos
F1: Veszélyben a Magyar Nagydíj jövője? Elloptak egy vármegye táblát, nem fogod kitalálni, melyiket lovasították meg

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!