2022. április 05. | 13:55

Törökországban készül majd a B-szegmensű modell.

2023 őszén jelenik meg az európai márkakereskedésekben az új Mitsubishi Colt. Az időzítés nem véletlen, az európai vásárlók éppen 60 évvel ezelőtt ismerkedtek meg az első, Colt emblémát viselő autóval. A műszaki specifikációkat egyelőre nem fedte fel a japán autógyártó, de annyit azért elárult, hogy az új generációs ASX-hez hasonlóan a Colt is a Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance CMF-B padlólemezére épül.

Ez azt jelenti, hogy az ötajtós szupermini technikai szempontból rokonságban lesz a Renault Clióval és a Nissan Micrával, illetve kisebb mértékben azok olcsó megfelelőjével, a Dacia Sanderóval. A Mitsubishi egy teaser képet is bemutatott az autóról.

Mitsubishi Colt
Fotó: Mitsubishi

Úgy tűnik, testvéreihez hasonlóan a vadonatúj Colt is „rejtett” hátsó ajtókilincseket kap a C-oszlop közelében. Az első ajtón elhelyezett „Hybrid EV” jelvény elárulja, hogy az újdonságot is utolérte a villanyosítási forradalom. A gyártó megjegyezte, hogy új személyautó-kínálat egyaránt tartalmaz majd olyan ferdehátú kompaktokat és SUV-kat, amelyekhez elektromosított hajtáslánc is rendelhető lesz.

A hibrid (HEV) Colt esetében ugyanarról a hajtásról lehet szó, amelyet a Clio E-Tech Hybrid használ, ahol egy szívó 1,6 literes benzinmotort egészít ki a villanymotor, a rendszer összteljesítménye 140 lóerő. A hatfokozatú automata sebességváltóval ellátott elektromos Clio 9,9 másodperc alatt teljesíti a 0-100-as vágtát, végsebessége pedig 180 km/óra.

Az új Colt Renault törökországi Bursa üzemében készül majd. Elődjéből 403 957 darabot adott el a Mitsubishi az európai piacokon.

Mitsubishi

Motor1