2022. május 13. | 13:11

Tovább fokozódhat a konkurenciaharc az európai elektromosautó-piacon.

A General Motors néhány évvel ezelőtt kivonult Európából. Ez azonban belátható időn belül megváltozhat, a Detroit Free Press értesülése szerint a vállalat ugyanis az elektromosautó-gyártóként történő visszatérés lehetőségét mérlegeli.

Mary Barra, a GM vezérigazgatója a hét elején azt mondta, hogy a vállalat visszatérhet az európai piacokra, miközben tisztán elektromos márkává alakul át. A vállalat jelenlegi tervei között szerepel, hogy 2035-ig eltünteti a kínálatából a belső égésű motorral szerelt autókat.

Cadillac Lyriq
Vajon a full elektromos Cadillac Lyriq is megérkezhet Európába? (Fotó: Cadillac)

Persze teljesen sosem hagyta el Európát a GM, a Chevrolet Corvette-et, valamint néhány Cadillac modellt egy nyugat-európai kereskedői hálózaton keresztül még mindig értékesít néhány országban. A tervek szerint képesek lesznek felvenni a versenyt a konkurenciával az európai elektromosautó-piacon.

Kína és Észak-Amerika továbbra is prioritást élvez a GM számára, de a vállalat azon dolgozik, hogy a legjobb termékeit és szolgáltatásait az európai ügyfelekhez is el tudja juttatni, mondta a GM egyik magas beosztású alkalmazottja, Mahmoud Samara, aki korábban a Cadillac észak-amerikai divíziójánál dolgozott alelnökként.