Noha a WEY név önmagában egyelőre nem különösebben ismert, a kínai Great Wall Motors prémiummárkája máris roppant népszerűnek számít hazájában a Tank 300 névre keresztelt modelljével, ráadásul a megjelenésében leginkább a Ford Broncóra emlékeztető terepjáróból már el is készítettek egy ultrafuturisztikus tanulmányt, amelyet Cyber Tank 300 néven lelepleznek le a 2021-es Sanghaji Autószalonon.

Első ránézésre a WEY két modellje rendkívül hasonló, ám a cég elmondása alapján nem is különbözhetnének jobban egymástól. Míg a Tank kivitelt arra fejlesztették ki, hogy képes legyen bármilyen terepviszonyok között megállni a helyét, addig a Cyber verzió sokkal inkább az aszfalt dzsungelében érzi otthon magát.

WEY Tank 300 szemből
Ilyen a WEY Tank 300

Az is egyértelműnek látszik, hogy a Cyber Tank futurisztikus dizájnjának tervezése során a kínai mérnökök sok ihletet merítettek a Mercedes G-osztályból. A karosszéria szögletes vonalvezetését csak még inkább kihangsúlyozzák az előre és hátrafelé kinyúló lökhárítók, valamint a méretes kerékjárat szélesítések is. Míg a fényszórók nagyjából ugyanúgy néznek ki, mint az off-road változat esetében, addig a Cyber modell hűtőrácsának közepére egy LED-es fényhíd került, amely összeköti a két lámpatestet, valamint a lökhárítóba épített ködlámpák egy Y-t formáznak.

Ha a Tank 300-as alapmodelljéből indulunk ki, a Cyber kivitelben is minden bizonnyal ugyancsak egy 2 literes, turbós négyhengeres motor fog dolgozni, amelyhez egy nyolcfokozatú automata sebességváltó kapcsolódik majd.

WEY Cyber Tank 300 szemből
Ilyen a WEY Cyber Tank 300

Az utastér kialakítása is megér egy misét: az egész beltér vakítóan fehér borítást kapott, amit csak néhány helyen törnek meg a krómberakások, valamint a zongoralakk bevonatú díszítőelemek és a digitális műszerfal feketesége. Sok megoldás nagyon ismerősnek tűnhet, mint például a légbeömlők dizájnja. Egy kicsit olyan, mintha a kínai gyártó a Mercedes alkatrészei közül szedegette volna össze őket.

A WEY egyelőre még nem hozta nyilvánosságra, hogy mik a konkrét tervei a Cyber Tank 300-at illetően – pusztán csak egy látványos tanulmányautó marad, vagy szeretnék szériagyártásba küldeni a modellt? Eddig arra vonatkozóan sincsenek információk, hogy ha az utóbbi forgatókönyv valósul meg, mennyit is kell majd fizetni a Bronco kínai hasonmásáért. Csak összehasonlításként, a Tank 300-as alapmodelljének ára 26 959 amerikai dollárról (aktuális árfolyamon 8,1 millió forintról) indul egyes piacokon.

WEY Cyber Tank 300 utastere