2022. október 26. | 10:20

Olyan értékes és ritka Ferrari tört össze, hogy a hír elterjedése után megemelkedett az áruk.

Az Instagramon jelent meg egy videó a napokban, ahol Mumbaiban egy rommá tört Ferrari SF90 hever az úton. Az autó orra szinte teljesen eltűnt, de hogy pontosan mitől, az még nem tiszta.

Vannak akik arra tippelnek, hogy szimplán elvesztette az uralmat az 1000 lóerős jármű felett és falnak csapódott, van aki szerint egy másik autóst kaphatott el, bár ehhez hiányzik egy autó a videókról.

Bár kevés a hivatalos adat, a kommentek alapján egy indiai milliárdos üzletemberhez, Mukesh Ambani-hoz és családjához köthető az autó. Sőt, azok az autók is, amik az egyik videón együtt vonulnak a még nem lezúzott Ferrari SF90-nel. Elméletileg nem ez volt az első balesetük, korábban egy Aston Martint törtek össze, de a család körül mindig nagy a homály ilyen esetekben.

Az SF90 egyébként az egyik legkomolyabb modellje a márkának, 2019 óta van gyártásban. Kupé és kabrió formában is létezik a szupersportautó, ami a hagyományos V12-es motor helyett csak négy literrel és nyolc hengerrel dolgozik. Na meg villanymotorokkal, amikből kettő az első tengelyen, egy pedig a motor és a váltó között dolgozik.

A négy egység összteljesítménye 986 lóerő, amivel elméletben 2,5 másodperc alatt éri el a százas, 6,3 másodperc alatt pedig a kétszázas tempót álló helyzetből, a végsebessége olyan 340 km/óra körül van.

Sturcz Bertalan