A 18 legjobb pápamobil - 2. rész

Közzétéve:
2020-07-05, 03:06

Folytatódik sorozatunk második, egyben záró epizódjával, ezúttal a 2000-es évek négykerekűi lesznek porondon.

Ha lemaradtál volna az első részről, itt találod!

10. Mercedes ML 430 (2002)

2002-ben ismét egy Mercedes-Benz modell lett a hivatalos pápamobil. A korábbi G-Wagen konstrukcióhoz hasonló az ML-430 kialakítása. A legendák szerint a pápa kijelentette, ezt az autót nem szabad pápamobilnak nevezni, hiszen ez a Mercedes ennél többet jelent számára.

Mercedes ML 430 (2002)

A képen Őszentsége egyik testőre is látható. A pápa testi épségére a Svájci Gárda mellett az olasz titkosrendőrség munkatársai ügyelnek.

11. Ferrari Enzo (2005)

A Ferrari eredetileg 399 darab Enzo modell legyártását tervezte. Ha különleges ajándékot akarsz adni a pápának, akkor azonban nem jelenthet gondot még egy 660 lóerős szuperautót összedobni. A 400. példány így II. János Pál pápához került. Ezt a Ferrarit első körben 300 millió forint feletti összegért árverezték el, majd egy későbbi, 2015-ös aukción már hatszor ennyit fizettek érte.

Ferrari Enzo (2005)

12. Renault Kangoo Maxi Z.E (2012)

Isten földi helytartójaként kiemelten fontos a környezetvédelem, ennek megfelelően a pápa 2012 óta rendelkezik két Renault Kangoo Maxi Z.E elektromos autóval. A járművet eredetileg XVI. Benedek pápa kapta ajándékba – a katolikus egyház történetében ő az ötödik egyházfő, aki lemondott tisztségéről.

Renault Kangoo Maxi Z.E (2012)

A Renault Kangookat egy kicsit lassúnak és lomhának tartják, ezzel együtt még mindig Őszentsége szolgálatában állnak, és a Castel Gandolfo nyári rezidencián pihennek.

13. Renault 4 (2013)

Ferenc pápa Renzo Zocca atyától kapta ezt a Renault 4-es modellt, melyhez ez egy szett téligumit is kapott. A testőrök legnagyobb meglepetésére az egyházfő elvitte egy körre a Renault. Gondolj bele, micsoda látvány lehetett az aznap Vatikánban tartózkodó turistáknak…

Renault 4 (2013)

14. Jeepney (2015)

A pápa Fülöp-szigeteken tett látogatásakor használta a képen látható járművet. Arrafelé rengeteg átalakított amerikai Jeepet használnak, a helyi hagyományoktól pedig Őszentsége sem akart eltérni. Az autó oldalát egyháztörténeti jelenetek díszítik. A golyóálló üvegekt ezúttal elhagyták, mivel az egyházfő közel akart kerülni a hívekhez.

Jeepney (2015)

15. Isuzu D-Max (2015)

Szintén a Fülöp-szigeteken volt szükség a következő pápamobilra. Ferenc pápa egy strapabíróbb terepjárót szeretett volna, a megoldás egy Isuzu D-Max lett. A hatalmas pápai ülés mellett két kisebb is található, ezeken a biztonsági személyzet foglal helyet. A nyitott terepjáróból is hiányzik a golyóálló üvegborítás, így a pápa könnyebben és biztonságosan kapcsolatot létesíthet az őt ünneplő tömeggel.

Isuzu D-Max (2015)

16. Fiat 500L (2015)

Ferenc pápa szerény és alázatos egyházfőnek vallja magát, és igyekszik ezt a képet kialakítani az emberekben is. 2015-ös washingtoni látogatása során egy Fiat 500L típusú autóval szállították a pápát a repülőtérről. A képen az akkori amerikai elnök, Barack Obama, mellette pedig a First Lady, Michelle Obama látható.

 Fiat 500L (2015)

A látogatás további időtartama alatt egy Jeep Wranglert biztosítottak a pápa számára.

17. Lamborghini Huracán (2017)

Ferenc pápa 2017 novemberében kapta a képen látható Lamborghinit. Arra azonban ne számíts, hogy az egyházfő ezzel fog driftelni a Szent Péter téren, mivel az autót azonnal jótékonysági árverésre bocsátotta. A monacói aukción közel 250 millió forintot fizettek ki a pápa aláírásával ellátott Huracánért.

Lamborghini Huracán (2017)

18. Dacia Duster (2019)

A pápa azzal tudja leginkább a szerénységet hirdetni, ha a világ egyik legolcsóbb SUV-ját vásárolja meg. Az egyházfő által használt Dacia Dustert a piacon elérhető változathoz képest természetesen átalakították. Hátulra bekerült az elmaradhatatlan pápafotel, az autót hatalmas napfénytetővel, eltávolítható üveg felépítménnyel, valamint számos belső-és külső támogató elemmel látták el. A Duster hasmagasságát 30 milliméterrel vitték lejjebb, hogy Őszentsége könnyebben tudjon ki-, és beszállni. Hiába, abban az öltözetben erre is figyelni kell…

Dacia Duster (2019)

Te melyik pápamobillal furikáznál legszívesebben?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Meredes a pápa számára
2020. június 25.
Őszentsége számára is fontos a biztonság és a kényelem.
Minden idők legmenőbb elnöki limuzinjai
2018. február 07.
A hatalom megszerzése után hamar adódik a kérdés: milyen autó hátsó ülésén terpeszkedjen a kormányzás fáradságától elcsigázott vezető? Meglepő választások is adódtak a történelem folyamán.

További hírek