A német Autobahn a sebességőrültek számára felér egy földi édenkerttel, tekintve, hogy bizonyos szakaszain nincs sebességkorlátozás. A német rendőrök is tudják, hogy sokan szeretnek száguldozni a germán sztrádaszakaszokon, ezért nagy erőkkel traffiznak ott, ahol van sebességkorlátozó tábla. Ennek a tevékenységnek esett most „áldozatául” egy gyorshajtó sofőr.

A Mercedes-AMG-vel teperő járművezetőről készített traffipax-fotó bejárta a német sajtót, pedig az Autobahnnon nem ritkaság az, hogy valaki ebben a sebességtartományban mozog. Az érintett sofőr 244 kilométer/órával közlekedett, amikor lefotózták, a bibi csak az, hogy egy olyan szakaszon ment ilyen tempóval, ahol 80 kilométer/óra volt a sebességhatár az autópályán tevékenykedő munkások védelmében. Vagyis a gyorshajtó a megengedett sebesség háromszorosával ment az építkezési terület közelében.

Mercedes-AMG egy traffipax-fotón

A német rendőrség rámutatott arra, hogy az ilyen sebességgel közlekedő autós a saját maga és a többi úthasználó egészségére/életére is veszélyes. Az építkezési területen dolgozó közutasokról már nem is beszélve.

Az egyenruhások természetesen vizsgálják az esetet, de arra nem szimpla szabálysértési ügyként tekintenek. Ugyanis azt gondolják, hogy a mercédeszes egy illegális utcai verseny résztvevője volt, ez pedig bűncselekmények számít. Ha beigazolódik a gyanú, akkor a sofőr először is kap egy kiadós pénzbírságot a gyorshajtás miatt, de még a jogosítványát is elveheti a hatóság, a legrosszabb esetben pedig akár felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélheti őt a bíróság.