24 celeb, akiket örökre el kellene tiltani a vezetéstől - 1. rész

Közzétéve:
2020-12-30, 09:31

Mel Gibson, George Lucas, Britney Spears és két világhírű focista is felkerült a listára.

Vannak jó sofőrök és rossz sofőrök, és vannak a magukat Schumachernek képzelő celebek. A most következő összeállításban szereplő hírességeknek soha nem szabadott volna jogosítványt kapniuk.

Néhányan annyira nem törődnek a szabályokkal, mintha az egész világ az ő játszóterük lenne. Amikor balesetet okoznak, általában nem látják be a saját hibájukat. Tény, hogy egy gyorshajtási bírsággal, vagy egy összetört luxusautóval is a címlapokra lehet kerülni, a probléma csak az, hogy közben ártatlan civilek életét és testi épségét is veszélyeztetik. Ezt a 24 hírességet örökre el kellene tiltani az autóvezetéstől.

24. Michael Phelps

Michael Phelps az úszósport legendája, 28 olimpiai érmével minden idők legjobbjai közé tartozik. A rendkívül sikeres amerikait sokan vádolták tiltott szerek használatával. Ezek a vádak nem nyertek bizonyítást, Phelps vezetési stílusáról azonban sok jót nem lehet elmondani. 19 évesen, egy kocsmatúra során állították meg a rendőrök, majd pár évvel később egy hasonló eset miatt be is vonták a jogosítványát. Ha a vízben jobban érzi magát, lehet, hogy inkább motorcsónakot kellene vezetnie? Na persze azt sem alkoholos befolásoltság alatt.

Michael Phelps

23. Wayne Rooney

Wayne Rooney neve minden futballrajongó számára ismerős. Ő az angol válogatott és a Manchester United gólrekordere. Pályafutása során annyi pénzt keresett, hogy drága kocsikra is jut belőle. 2017-ben megállították a rendőrök, a bíróság pedig ittas vezetés miatt 100 óra közmunkára ítélte, jogosítványát pedig két évre elvették.

Wayne Rooney

22. Kiefer Sutherland

A nyolcvanas-kilencvenes évek hollywoodi filmsztárja az új évezredben a 24 című sorozat főszerepének eljátszásával került ismét reflektorfénybe. A Fandom weboldal szerint pályafutása egy bizonyos pontján ő volt a legjobban fizetett televíziós színész. Pénzen azonban nem lehet jó vezetési képességeket venni. Sutherland 2007-ben ittas vezetés miatt 48 nap letöltendő börtönbüntetést kapott.

Kiefer Sutherland

21. Mel Gibson

Mel Gibsont sem kell bemutatni egyetlen mozirajongónak sem. A hollywoodi színész élete feleségével való szakításakor változott meg gyökeresen. A 400 millió dolláros válóper megviselhette Gibsont: gyorshajtásért megállították, ő pedig nem megfelelő magatartást tanúsított a bírságot kiszabó rendőrrel szemben. Emiatt három hónapra bevonták a sztár jogosítványát, a sajtóban pedig negatív hangvételű cikkek jelentek meg róla.

Mel Gibson

20. Halle Berry

Az Oscar-díjas színésznő kifejezetten rossz sofőr hírében áll. Los Angelesben egyszer nekiment egy másik autónak, majd úgy elhajtott, mintha nem is történt volna semmi. A karma és a rendőrség azonban nem felejt: a Los Angeles Times szerint Berryt 200 óra közmunkára és három év próbaidőre ítélték, valamint körülbelül 4 millió forintnak megfelelő bírságot is kapott.

Halle Berry

19. Michelle Rodriguez

A Halálos Iramban című filmek sztárjaként azt hihetné az ember, hogy mindent tud az autóvezetésről. Nos, a valóság mást mutat. A Reuters jelentése alapján a színésznő 2006-ban, próbaidős elítéltként okozott balesetet Los Angelesben, emiatt 60 napot börtönben kellett töltenie, egy 30 napos alkoholelvonókúrán kellett részt vennie, valamint 30 nap közmunkára is ítélték. Ugyanebben az évben további 5 napot kellett rács mögött ülnie. A színésznő ezekből az esetekből sem tanult, később a jogosítványát is elvették. Kedves Michelle Rodriguez, a való életben nem lehet úgy száguldozni, mint a mozivásznon.

Michelle Rodriguez

18. George Lucas

A Star Wars és Indiana Jones filmek rendezője rajong a versenyautókért és a sebességért. Fiatalkori álma volt, hogy autóversenyző váljon belőle. 18 éves korában súlyos autóbalesetet szenvedett, melyben majdnem életét vesztette, ekkor vált biztossá, hogy el kell engednie versenyzői álmait. Egyszer egy exkluzív, hírességeknek szóló versenyen is indult, melynek egy látványos ütközés vetett véget. Lehet, hogy nem volt vele az Erő?

George Lucas

17. Britney Spears

A 2000-es évek elejének ünnepelt tinisztárja nehéz időszakon ment keresztül, alkoholproblémái és magánéleti ügyei miatt pszichiátriai kezelésen is átesett. Az autóvezetési stílusa is hagy kívánnivalót maga után. Egy lesifotós egyszer lencsevégre kapta, amint kisgyermekével az ölében ül a volán mögött. Egy másik esetben egyszerűen az út közepén hagyta kocsiját, miután az defektet kapott. Az énekesnő az elvonó és a rehabilitációs kezelések után mostanság jobb állapotban van, és végre zenei pályafutására koncentrálhat.

 Britney Spears

16. Paris Hilton

Paris Hilton gyakran látható egy rózsaszín Bentley volánja mögött, ám a valóságshowk sztárja nem csak ezzel kelt feltűnést az utakon. Hiába sorakoznak a legjobb autók Paris Hilton garázsában, vezetni ettől még nem tud. Számos incidensnek és szabályszegésnek köszönhetően elvették a jogosítványát – ettől még nem mondott le az autóvezetésről, azonban ezt követően is többször elkapták. 23 napos börtönbüntetésre ítélték, remélhetőleg ebből tanult, és nem ül többet volán mögé.

Paris Hilton

15. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo a világ egyik legjobb futballistája. Mindene megvan, amire a férfiak általában vágynak: jól néz ki, sikeres pályafutása van, a világ legtöbb táján népszerűségnek örvend. A portugál sztár garázsában számos luxusautó található, ezekre azonban nem mindig tudott megfelelően vigyázni. Egyszer totálkárosra tört egy Ferrari 599 GTB Fioranót, mely akkor mindössze kétnapos volt. Mindenki jobban jár, ha Ronaldo inkább a labdarúgásra összpontosít.

Cristiano Ronaldo

14. Kelsey Grammer

Kelsey Grammer, amerikai színész rengeteg traumán ment keresztül életében. Nehéz gyerekkora volt, három házassága is csődöt mondott, szívrohamot kapott, és sokáig küzdött függőségeivel. Ennyi negatív esemény hatására nem csoda, ha az autóvezetés sem igazán sikerült neki. 1996-ban Dodge Viperével felborult Kaliforniában, ittas vezetés miatt a jogosítványát is elvették.

Kelsey Grammer

13. Haley Joel Osment

A kilencvenes évek gyermeksztárja feltűnt a Forrest Gump és A hatodik érzék című filmekben. Ahogy felnőtt, testtömege is gyarapodni kezdett, így a jobb szerepek is elkerülték. A híradásokba így is sikerült bekerülnie, ám nem pozitív okokból. Egy olyan államban vezetett autót, ahol ezt a törvények nem tették lehetővé, ráadásul egy postaládát is kidöntött kocsijával. Az esetnél ráadásul Osment meg is sérült. Három év próbaidőre ítélték, 60 óra elvonón és három hónapon keresztül speciális tanácsadáson kellett részt vennie.

Haley Joel Osment

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Justin Bieber a kormány mögött
2021. január 02.
Van olyan, akinek egyszerűen nem szabadna autóba ülnie.
láb pihentetés a műszerfalon
2020. január 26.
Egyesek tudatában vannak annak, hogy veszélyes, amit csinálnak, míg mások tudatlanul veszélyeztetnek másokat.

További hírek