Világsztárok első autói 2.rész

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-12-27, 19:30

Ezekkel a verdákkal égették a benzint a világsztárok, amikor még egyáltalán nem voltak világsztárok.

Összeszedtem újabb 8 világsztárt és első autóikat. A mostani listán inkább olyan verdák szerepelnek, amelyek bármilyen átlagembernek megfeleltek volna kezdésnek. Egy-két kivételt leszámítva inkább kiskategóriás, alacsony fogyasztású autókat választottak maguknak az akkoriban még csak a világhírnévről álmodó sztárocskák, ami érthető, mivel ezek fenntartása és karbantartása rótta a legkisebb terhet szűkös anyagi kereteikre.

Kim Kardashian – BMW 318i

Az influencernő egy ideje már a szupergazdagok fényűző életét éli férjével Kanye Westtel és különböző luxusautókkal közlekedik, melyeket ráadásul általában sofőrök vezetnek. Biztosan elfelejtette már, milyen egy E36-os BMW volánja mögött ülni, egy ilyen volt ugyanis az első autója. A 318i 4 hengeres blokkja által nyújtott vezetési élmény biztosan homályos emlékké halványult már a mostanában megszokott sportautók és limuzinok képviselte luxushoz képest.

BMW 318i Kim Kardashian első autója

Leonardo DiCaprio – Ford Mustang 1969

A már gyerekszínészként is világsztárnak számító DiCapriónak biztosan nem okozott gondot anyagilag az első autó kiválasztása. Voksát végül egy öreg, 1969-es Ford Mustang mellett tette le, ami meglehetősen távol áll az átlag fiatalok ízlésvilágától. Az 5,8 literes, 250 lóerős V8-assal szerelt autóval nem volt szerencséje az ifjú színésznek, összesen háromszor törte rommá amíg nála volt. Még szerencse, hogy nem a 7,0 literes, 345 lovas Mustang Boss-t vásárolta meg magának, azzal még nagyobbakat eshetett volna.

Ford Mustang 1969 Leonardo DiCaprio első autója

Wayne Rooney – Ford Sportka

Az angol futballista garázsában jelenleg olyan autók sorakoznak, mint BMW i8, Audi Q7, Bentley Continental GT, Range Rover és Aston Martin Vanquish V12. Pályafutását az Everton színeiben kezdő sportoló, fiatal korában még csak nem is álmodhatott ilyen járgányokról. Hogy a csapat edzéseire el tudjon jutni, az egyesület vezetősége egy Ford Sportkát szavazott meg. Első autónak egyébként egy ilyen 94 lovas, bőven 1 tonna alatti méregzsák nem is lehetett olyan rossz.

Ford Sportka Wayne Rooney első autója

Daniel Radcliffe – Fiat Grande Punto

A filmsztár csak a 18. életévét betöltve férhetett hozzá a Harry Potter franchisezal megkeresett millióihoz. Amikor eljött az idő, hogy megvegye élete első autóját a saját pénzén, biztos azt gondolod, hogy szerzett magának egy Porschét, vagy rögtön kettőt. De nem így tett. Ritka és drága sportautó helyett, egy teljesen hétköznapi Fiat Grande Puntót hozott el a szalonból. Az ismertség ezek szerint egyáltalán nem szállt a fejébe. Talán jobb is, hogy egy lassú autóval járt a forgatásokra egy gyors sportautó helyett, mivel állítólag pont akkoriban kezdődtek az alkoholproblémái.

Fiat Grande Punto Daniel Radcliffe első autója

Daniel Craig – Nissan Cherry

A fiatal Daniel Craig, azaz James Bond autója stílusosan egy Aston Martin volt. Gondolná az ember, de nagyon nem így volt. A színész első verdája egy öreg, kiszolgált Nissan Cherry volt, amit állítólag már akkor is inkább a bontóba kellett volna betolni a megvásárlás helyett. A mindössze 700 kilós autót egy 1,0 literes 4 hengeres motorocska hajtotta egy négysebességes váltón keresztül. De messze volt ez a V12-es Astonoktól.

Nissan Cherry Daniel Craig első autója

Tom Cruise – Dodge Colt

A híres amerikai színész sem gazdagként született. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az első autója, ami egy használt Dodge Colt volt. Az 1971 és 1973 között gyártott járgányt 1,6 literes motor mozgatta virgonc 100 lóerővel, de a szigorodó környezetvédelmi normák miatt a teljesítményt 83 lóerőre csökkentették 1972-ben. Az, hogy a világsztár melyik verziót hajtotta, nincsenek információk.

Dodge Colt Tom Cruise első autója

Vin Diesel – Chevrolet Monte Carlo

A Halálos iramban című filmsorozat főszereplőjének neve összeforrt a feltuningolt, brutálisan erős és optikailag is kicsinosított autókkal. Ehhez méltó módon Vin Diesel első autója egy Chevy Monte Carlo izomautó volt, pedig akkor még nagyon messze volt az említett filmszerep. Az autóhoz elérhető legkisebb motor (small block) egy 5,7 literes, míg a legnagyobb egy 7,4 literes (big block) V8-as volt. A teljesítmény tartomány 250 és 360 lóerő között mozgott, azt nem tudni, hogy a színész tulajdonát képező példány melyik erőforrással volt szerelve. Ha csak ránézek Vin Dieselre, az utóbbira tippelek.

Chevrolet Monte Carlo Vin Diesel első autója

Johnny Depp – Chevrolet Nova

Az ezerarcú filmszínész első autója egy harmadik generációs Chevrolet Nova volt. A 6 éven keresztül gyártott Chevy-t 9 féle motorral (egy 4 hengeres, három 6 hengeres és öt V8-as) kínálták, melyekhez szintén 9, különböző sebességváltót párosítottak (2 és 3 sebességes automaták illetve 3 és  4 sebességes kézik). Azt Johnny Depp esetében sem tudni, hogy a sok kombináció közül, melyiknek volt birtokában.

Chevrolet Nova Johnny Depp első autója

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Világsztárok első autói
2019. december 25.
Akadnak irigylésre méltó, de megmosolyogtató első autók is a listán.
Tom Cruise egy Red Bull Racing F1-es autóban
2020. szeptember 12.
Színészek, sztárok, modellek, akik nem féltek kipróbálni magukat a sebesség határait feszegetve.

További hírek