2023. szeptember 12. | 12:16

Rengeteg vörösbor hömpölygött a portugál város utcáin, ezek szerint a vízkár után be kell vezetni a borkár fogalmát is az autózásban?

Egyre többször történnek Magyarországon is olyan esetek, amikor a heves esőzések miatt az utakon hömpölyög a sár és a víz. A klímaváltozás következtében az időjárás olykor szélsőséges tud lenni, erre idén is volt már példa.

Ilyen esetekben felmerülhet a vízkár veszélye az autóknál, amelyről ebben a cikkben írtunk részletesebben. Olykor azonban nem a természet okoz ilyen szituációkat a közutakon, hanem valamilyen baleset következtében ömlik ki valami az útra.

Arról is írtunk már korábban, hogy melyek voltak a legfurcsább dolgok, amik autópályákra ömlöttek ki teherautókból. Ilyen volt a csokoládé vagy a sör is. A portugáliai São Lourenco do Bairro városában ehhez nagyon hasonló dolog történt.

A helyi borászat több millió literes tartályai felrobbantak egyelőre ismeretlen okból kifolyólag, ennek következtében pedig 3 millió üvegnyi vörösbor árasztotta el a város utcáit. A nem mindennapi látványról egyébként egy videó is felkerült az internetre.

Az ottani lakosok főleg amiatt aggódtak, hogy a közeli Certima folyót is be fogja szennyezni a beleáramló bor, de a tűzoltóknak végül sikerült megoldani, hogy az áradatot egy mezőre tereljék. A baleset még vasárnap történt, amely után a Destilaria Levira borászat kiadott egy közleményt, amelyben bocsánatot kértek.

Hozzátették, hogy vállalják a felelősséget a kártalanítás és az eltakarítás kapcsán. A boráradás közben az információk szerint senki sem sérült meg, a felvételen pedig jól látható, hogy a lejtős útszakaszon hogyan csobog a vörösbor, egy parkoló autó sem állt az útjába, bár el nem mozdította a járművet.

444

Depositphotos