Ha lenne lehetőséged egy Ferrari 812 Superfasttal a németországi autópálya sebességkorlátozás nélküli szakaszán haladni, akkor mit tennél? Valószínűleg azt, mint az AutoTop NL YouTube-csatorna tartalomkészítője, aki egy világoskék példány teljesítményét tesztelte az Autobahn aszfaltján.

A 812 Superfast meghajtásáért egy 6,5 literes, közel 800 lóerős V12-es motor felel. Az alábbi videóban a 100-ról 200-ra gyorsulást is teszteli a sofőr. A 200 km/órás sebesség elérésének idejéről pontos adatot ugyan nem kapunk, ám a felvétel alapján megállapítható, hogy néhány másodperc volt az egész. A 0-100-as gyorsuláshoz a gyári adat szerint 2,9 másodperc szükséges.

Mivel a Ferrari 812 Superfast gyári végsebessége 340 km/h, így nem meglepő, hogy a 330-as határt különösebb erőlködés nélkül lépte át.

A német autópályán történő száguldásokról számos videó elérhető az Alapjáraton. Ami az olasz gyártmányú autókat illeti, a TopSpeed Germany csapata egy Fiat Ducato típusú, áruszállításra kiválóan alkalmas monstrumot próbáltak ki. Erről a szokatlan kísérletről ide kattintva olvashatsz.