Az Egyesült Államokban, közelebbről a michigani Livoniában a helyi rendőrkapitányság lefoglalt egy Corvette-t, amiről kiderült, hogy lopott, a kocsit 38 éven keresztül nem találta meg senki.

A rendőrséget azután riasztották, hogy valaki felfedezte az elhagyatott kocsit. A hatóság emberei lefuttatták az autóhoz tartozó alvázszámot (angolul Vehicle Identification Number, röviden VIN) a központi adatbázisban, akkor derült ki, hogy valami nem stimmel a verdával.

A helyi kapitányság autólopásra szakosodott osztálya vette kézbe az ügyet, a nyomozók hamar rájöttek, hogy a táblára ütött alvázszám hamisítvány, de aztán az egyik detektív megtalálta a Corvette eredeti járműazonósító számát. Akkor derült ki, hogy a kocsit 1981-ben lopták el, a bűntettet be is jelentette a kocsi tulajdonosa a rendőrségen.

A helyi rendőrőrs azon van, hogy megtalálják az autó eredeti tulajdonosát, de korántsem biztos, hogy happy enddel ér véget a történet. Ugyanis ha a tulajdonos a lopás után kárigényt nyújtott be, akkor a Corvette most már a biztosító társaság tulajdonát képezi. A kocsi egy közel 40 éves autóhoz képest jó állapotban van, mindössze 18 ezer kilométert futott a jármű.