38 év után került elő egy lopott Corvette az USA-ban

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-03, 16:20

Nem biztos, hogy a tulajdonos visszakapja a kocsit.

Az Egyesült Államokban, közelebbről a michigani Livoniában a helyi rendőrkapitányság lefoglalt egy Corvette-t, amiről kiderült, hogy lopott, a kocsit 38 éven keresztül nem találta meg senki.

A rendőrséget azután riasztották, hogy valaki felfedezte az elhagyatott kocsit. A hatóság emberei lefuttatták az autóhoz tartozó alvázszámot (angolul Vehicle Identification Number, röviden VIN) a központi adatbázisban, akkor derült ki, hogy valami nem stimmel a verdával.

Elhagyatott Corvette mellett áll egy rendőrségi autó

A helyi kapitányság autólopásra szakosodott osztálya vette kézbe az ügyet, a nyomozók hamar rájöttek, hogy a táblára ütött alvázszám hamisítvány, de aztán az egyik detektív megtalálta a Corvette eredeti járműazonósító számát. Akkor derült ki, hogy a kocsit 1981-ben lopták el, a bűntettet be is jelentette a kocsi tulajdonosa a rendőrségen.

A helyi rendőrőrs azon van, hogy megtalálják az autó eredeti tulajdonosát, de korántsem biztos, hogy happy enddel ér véget a történet. Ugyanis ha a tulajdonos a lopás után kárigényt nyújtott be, akkor a Corvette most már a biztosító társaság tulajdonát képezi. A kocsi egy közel 40 éves autóhoz képest jó állapotban van, mindössze 18 ezer kilométert futott a jármű.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Carscoops

Facebook

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek