A Mazda néhány hónappal ezelőtt hívta életre a koronavírus-járvány valódi hőseinek jutalmazásáról szóló programját Amerikában. Az idén 100 éves japán autógyártó 50 darab különleges kiadású MX-5 Miata modellt oszt szét azok között, akik önzetlenül végezték munkájukat, nyújtottak segítségét ebben a rendkívül nehéz időszakban. A Mazda több mint 1000 beadvány alapján választotta ki az 50 szerencsést.

Miata tulajok örülnek

A Mazda segítségével most betekintést nyerhetsz a jutalmazottak háttértörténetébe, mely bizonyítja, hogy valódi hősökről van szó. Josh Erdreich, egy technikatanár sztorija is érdekesebb a szokványosnál. A férfi 3D-nyomtatók segítségével több mint 7000 darab védőfelszerelést biztosított a tanulók biztonságos iskolába való visszatéréséhez. Erdreich nem csak a körülötte élő közösségnek igyekezett szenvedélyesen segíteni, önmaga is komoly Miata-rajongó. A bemutatkozó videóban Josh felesége elmondja, férjének van egy NA-generációs Miatája, melyet helyi autós bemutatókon láthatott a közönség. Erdreich garázsában ma már ott áll a vadonatúj Mazda Miata RF 100. évfordulóra készített különleges kiadás is.

A Mazda további díjazottjai között van Christie Purviance, intenzív osztályon dolgozó ápoló, Triana Davis, tanár, Michael Starr Thompson, ifjúsági futballedző, Jennifer Williams, tanár, és Leandro de Araujo Pessoa, irgalmas szamaritánus. A további hősök bejelentésére és díjazására az idei év végén kerül sor.

Az 50 kiválasztott hős megkapja a Mazda történetének egy jelentős darabját. A pontos történeteket ugyan nem ismerem, ám hiszem, hogy ezek az emberek rászolgáltak a jutalomra. A Mazda egyelőre nem árulta el, pontosan hány darab 100. évfordulós MX-5 Miatát gyárt – a várakozások szerint igencsak limitált szériára van kilátás.