7 fantasztikus autó Jackie Chan gyűjteményéből

Kámány Andrea újságíró
Közzétéve:
2021-04-07, 07:44

A legendás színész, kaszkadőr, producer, énekes és vállalkozó filmes jeleneteiben nem mindig csak a verekedés, de az autóversenyzés is szerepet kap, csak úgy, mint a való életben.

A sokoldalú színészről lehet kevesen tudják, hogy mennyire szereti az autókat is, nem véletlenül bukkan fel több filmjében is egy-egy különleges darab. Az 1970-es évek óta együttműködési megállapodása volt a Mitsubishivel. „Legautósabb” filmje az 1995-ös Thunderbolt (Mennydörgés) volt, amiben egy autószerelőt alakított, aki néha autóversenyeken is részt vett. Természetesen a garázsban egy Mitsubishit hergeltek. A történet szerint aztán egy illegális utcai versenyzőt kell fülön csípnie. Egyébként pedig ilyen autókat birtokol vagy birtokolt a való életben a híresség (az egyszerűség kedvéért betűrendben).

Bentley Mulsanne

Ahogyan már említettem, a színész szoros kapcsolatot ápol ugyan a Mitsubishivel, de mindezek mellett elvállalt egy szerepet egy rövidfilmben, ahol egy Bentley Mulsanne sofőrjét kellett alakítania. Ezért a munkáért cserébe megkapta az autót ajándékba.

Jackie Chan két autó között áll

Lamborghini Aventador

Hatvanadik születésnapjára a legenda nem mást, mint egy Lambo Aventadort kapott. A 6,5 literes, V12-es blokkal felvértezett autó az elképzelhető összes extrát tartalmazza, a belseje egyedi vörös kárpitozást kapott, emellett a felnik és a fényezés is teljes mértékben egyedi dizájnelv alapján készültek. Ezt az autót később a színész egy aukción elárvereztette, a befolyt összeget pedig az utolsó fillérig jótékony célokra költötte.

Jackie Chan átveszi a Lamborghinijét

Lamborghini Murciélago

A kedvenc főhősünk ugyan lepaktált a Mitsubishivel, ez azonban még messze nem azt jelenti, hogy ne lehetne egyéb márka is a gyűjteményében. Úgy, mint például ez a Lamborghini Murciélago, amit nem véletlenül neveznek az olasz gyártó által valaha tervezett legjobb szériának.

Lamborghini Murciélago

Mitsubishi 3000 GT V6 Prototype

Emlékeztek a City Hunter (Városi vadászat) című filmre? A film egy manga-adaptáció, és Chan annyira megkedvelte nem csak a sorozatot, hanem az abban szereplő autót is, hogy megtartotta magának ezt a V6-os csodát.

Mitsubishi 3000 GT V6 szemből

Mitsubishi Lancer EVO

Azt gondoltátok volna, hogy saját nevével fémjelzett kiadás is született a méltán híres Evolution sorozatból? Bizony, a Mitsubishi gyári tuningcége, a Ralliart kiadott egy 50 darabra limitált szériát 2006-ban. Ez az autó akkor 8 perc 11 másodperc alatt futotta a Nordschleifét.

Mitsubishi Evo Jackie Chan edition szemből

Mitsubishi Pajero Turbo

Ez a Pajero nem feltétlenül a szépségéről híres, de mindamellett egy remek konstrukció. A különlegessége az, hogy szerepelt Az Istenek fegyverzete 2. – A kondor akció című filmben, ahol egyértelműen vitte a prímet. Ez tulajdonképpen egy sajátos Batmobil utánzat, az autó hátulja például egyértelműen a szuperhősre hajaz.

Mattfekete Mitsubishi Pajero

Oreca O7

Ha hiszitek, ha nem, a színész-producernek saját versenycsapata is van! Az autói nem máshol, mint az FIA Endurance Világbajnokságban és az Ázsiai Le Mans sorozatban indulnak. Nem csak a csapat, de egy Oreca O7 is az ő tulajdonát képezi,  ez az autó 2017 óta aktívan versenyez, és természetesen vezette is Chan.

Oreca O7 oldalról

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Lamborghini Urus úton állva, féloldalról
2020. augusztus 28.
Manapság a legnagyobb szuperautó-gyártók is elkezdtek ebben a kategóriában alkotni. Ebben a listában az SUV-k között keressük a legeket.
Egy Audi és egy Bentley modell egymás mellett hátulról egy kifutón
2020. október 27.
A brit márka számára sem jött jól a járvány és a Brexit. Sok a kérdőjel az ő jövőjükben, azonban az Audi sokat tud segíteni nekik abban, hogy továbbra is működőképesek lehessenek.

További hírek