A sokoldalú színészről lehet kevesen tudják, hogy mennyire szereti az autókat is, nem véletlenül bukkan fel több filmjében is egy-egy különleges darab. Az 1970-es évek óta együttműködési megállapodása volt a Mitsubishivel. „Legautósabb” filmje az 1995-ös Thunderbolt (Mennydörgés) volt, amiben egy autószerelőt alakított, aki néha autóversenyeken is részt vett. Természetesen a garázsban egy Mitsubishit hergeltek. A történet szerint aztán egy illegális utcai versenyzőt kell fülön csípnie. Egyébként pedig ilyen autókat birtokol vagy birtokolt a való életben a híresség (az egyszerűség kedvéért betűrendben).

Bentley Mulsanne

Ahogyan már említettem, a színész szoros kapcsolatot ápol ugyan a Mitsubishivel, de mindezek mellett elvállalt egy szerepet egy rövidfilmben, ahol egy Bentley Mulsanne sofőrjét kellett alakítania. Ezért a munkáért cserébe megkapta az autót ajándékba.

Jackie Chan két autó között áll

Lamborghini Aventador

Hatvanadik születésnapjára a legenda nem mást, mint egy Lambo Aventadort kapott. A 6,5 literes, V12-es blokkal felvértezett autó az elképzelhető összes extrát tartalmazza, a belseje egyedi vörös kárpitozást kapott, emellett a felnik és a fényezés is teljes mértékben egyedi dizájnelv alapján készültek. Ezt az autót később a színész egy aukción elárvereztette, a befolyt összeget pedig az utolsó fillérig jótékony célokra költötte.

Jackie Chan átveszi a Lamborghinijét

Lamborghini Murciélago

A kedvenc főhősünk ugyan lepaktált a Mitsubishivel, ez azonban még messze nem azt jelenti, hogy ne lehetne egyéb márka is a gyűjteményében. Úgy, mint például ez a Lamborghini Murciélago, amit nem véletlenül neveznek az olasz gyártó által valaha tervezett legjobb szériának.

Lamborghini Murciélago

Mitsubishi 3000 GT V6 Prototype

Emlékeztek a City Hunter (Városi vadászat) című filmre? A film egy manga-adaptáció, és Chan annyira megkedvelte nem csak a sorozatot, hanem az abban szereplő autót is, hogy megtartotta magának ezt a V6-os csodát.

Mitsubishi 3000 GT V6 szemből

Mitsubishi Lancer EVO

Azt gondoltátok volna, hogy saját nevével fémjelzett kiadás is született a méltán híres Evolution sorozatból? Bizony, a Mitsubishi gyári tuningcége, a Ralliart kiadott egy 50 darabra limitált szériát 2006-ban. Ez az autó akkor 8 perc 11 másodperc alatt futotta a Nordschleifét.

Mitsubishi Evo Jackie Chan edition szemből

Mitsubishi Pajero Turbo

Ez a Pajero nem feltétlenül a szépségéről híres, de mindamellett egy remek konstrukció. A különlegessége az, hogy szerepelt Az Istenek fegyverzete 2. – A kondor akció című filmben, ahol egyértelműen vitte a prímet. Ez tulajdonképpen egy sajátos Batmobil utánzat, az autó hátulja például egyértelműen a szuperhősre hajaz.

Mattfekete Mitsubishi Pajero

Oreca O7

Ha hiszitek, ha nem, a színész-producernek saját versenycsapata is van! Az autói nem máshol, mint az FIA Endurance Világbajnokságban és az Ázsiai Le Mans sorozatban indulnak. Nem csak a csapat, de egy Oreca O7 is az ő tulajdonát képezi,  ez az autó 2017 óta aktívan versenyez, és természetesen vezette is Chan.

Oreca O7 oldalról